Mali grad

Podpis pogodbe za Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017

25.10.2016

 

Podpis pogodbe za Evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Župan Marjan Šarec je dopoldan v Poročni dvorani občinske stavbe skupaj z delegatko Evropske atletske zveze Gabrielo Szabo in predsednikom Atletske zveze Slovenije Romanom Dobnikarjem slovesno podpisal pogodbo za organizacijo Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017. Podpisu sta prisostvovala tudi podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar skupaj z direktorico občinske uprave Majo Sušnik, direktorico Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Boženo Peterlin, vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček, vodjo Oddelka za investicije Borisom Ravbarjem in direktorjem Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Dušanom Papežem ter delegati Evropske atletske zveze.

Od petka, 7. do nedelje, 9. julija 2017, bo Klub gorski tekačev Papež organizator Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017. Že včeraj so si delegati Evropske atletske zveze, Aditya Kumar, Ede Rutkovszky in Gabriela Szabo, ogledali potek proge in potrdili njeno ustreznost, danes pa so prisostvovali še podpisu pogodbe prireditve, ki bo edinstveno Veliko planino ponesla v svet.

Da gre za izjemno pomemben dogodek na evropski ravni, je poudaril predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar: »Evropsko prvenstvo v gorskih tekih je še en v nizu dogodkov v gorskih tekih, v katerih ima Slovenija bogato tradicijo, eno najbogatejših na svetu nasploh. V vseh letih organizacije tekmovanj na najvišji svetovni in evropski ravni so se naši izvajalci tekem znova in znova izkazali kot najboljši organizatorji tovrstnih prireditev, kar dokazuje tudi dejstvo, da je Sloveniji zaupana tudi organizacija šestnajstega EP v gorskih tekih. Ponosni smo, da bo Velika planina prihodnje leto gostila Evropsko prvenstvo v gorskih tekih, kar bo nov organizacijski zalogaj, hkrati pa nova izjemna priložnost za promocijo tega segmenta atletike pri nas in širše, česar se zelo veselimo. Ob tej priložnosti čestitam tudi KGT Papež za dosedanjo vrhunsko delo in hkrati čestitke za izkazano zaupanje Evropske atletske zveze.«

Župan Marjan Šarec je Dušanu in Miri Papež iskreno čestital za pridobljeno organizacijo Evropskega prvenstva. »Prepričan sem, da bo tekmovanje drugo leto izvedeno na visokem nivoju, saj imata Dušan in Mira Papež skupaj s svojo ekipo že izkušnje na tem področju. Kamnik je športno mesto, kar športniki s svojimi uspehi dokazujejo vsakodnevno. Občina Kamnik pa se tudi s preurejeno atletsko stezo trudi, da jim omogoča čim boljše razmere za vadbo in odlične rezultate. Želim vsem, da bo to tekmovanje uspešno, predvsem pa, da bo v športnem duhu poneslo ime Kamnika izven njegovih meja.«

»Proga Stranje – Sveti Primož – Mala planina – Gradišče se je že pred šestimi leti tekmovalcem vtisnila v spomin kot ena najlepših in najbolj slikovitih, edinstveno Veliko planino bomo ponovno ponesli v svet. Mesto Kamnik pa bo center protokolarnega dogajanja. Verjamem, da s številnimi prostovoljci in somišljeniki lahko naredimo prvenstvo, ki bo spet odmevalo po svetu,« je ob zaupanju in izkazanemu priznanju s strani Evropske atletske zveze in Občine Kamnik povedal direktor Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Dušan Papež.    


<< Nazaj | Novice