Mali grad

Podpis pogodbe s koncesijskim Vrtcem Zarja. Vrtec v ponedeljek odpira svoja vrata

21.10.2010

 

Župan Tone Smolnikar je danes podpisal koncesijsko pogodbo z direktorjem investitorja - Razvojnega zavoda GPI Janezom Končanom za izvajanje programa predšolske vzgoje in varstva za obdobje 10 let. Župan je ob tem izrazil veliko zadovoljstvo, da je investitorju uspelo v tako kratkem času (od sredine maja do oktobra) realizirati projekt izgradnje 10 oddelčnega vrtca, ki v ponedeljek, 25. oktobra odpira svoja vrata.

155 otrok bo tako v ponedeljek vstopilo v velike, svetle prostore novega vrtca na Perovem. Najmlajšim oziroma prvi starostni skupini bo namenjenih šest oddelkov, drugi starostni skupini en oddelek, trije oddelki pa bodo kombinirani. Vrtec se lahko pohvali z veliko telovadnico, lastno kuhinjo, ki se nahaja v osrednjem prostoru v pritličju, ter urejenimi zunanjimi površinami. Investitor je tik ob Kamniški Bistrici uredil tudi kolesarsko in pešpot.

Kot je povedala direktorica novega vrtca Jelka Golob, bo v vrtcu 28 zaposlenih, od tega 23 strokovnih delavcev. Uradno odprtje vrtca načrtujejo konec novembra.

Župan Smolnikar si je danes skupaj s sodelavci ogledal prostore vrtca ter bil vidno navdušen nad zunanjimi in notranjimi površinami sodobnega vrtca. Direktorju Razvojnega zavoda GPI  Janezu Končanu in direktorici vrtca Jelki Golob je ob obisku čestital za velik dosežek in pomembno pridobitev.


<< Nazaj | Novice