Mali grad

Podpis »donacijske listine«

21.06.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s častnim občanom občine Kamnik dr. Nikolajem Sadnikarjem podpisal »donacijsko listino«. Z listino je dr. Sadnikar za namen ureditve Spominske sobe Rudolfa Maistra doniral originalno diplomo oziroma zahvalo ob 60-letnici, katero zastopstvo kamniške občine je predalo Rudolfu Maistru leta 1934 ter omaro iz druge polovice 19. stoletja, ki prikazuje notranjo opremo tistega časa.

Dr. Nikolaj Sadnikar se je odločil donirati posamezne predmete, ki so vezani na čas, v katerem je živel Rudolf Maister, saj ne moremo mimo dejstva, da so viri človeške zgodovine neprecenljivi in jih moramo ohranjati žive.

Župan Marjan Šarec se je dr. Sadnikarju iskreno zahvalil za donacijo in poudaril, da smo na dobri poti do ureditve dolgo pričakovane Spominske sobe Rudolfa Maistra, ki bo v ponos vsem občankam in občanom. "Simbolna in zgodovinska vrednost Maistrove hiše je velika, žalostno in nespoštljivo pa bi jo bilo pustiti samevati. Občina Kamnik želi v pritličnih prostorih Maistrove hiše s programom, ki bo voden in upravljan s strani muzejsko pedagoške dejavnosti in pod okriljem Medobčinskega muzeja Kamnik, širši javnosti nameniti vpogled v rojstno hišo našega generala. In tudi z današnjo donacijo smo dokazali, da mislimo resno, saj se zavedamo pomena našega rojaka, genrala Rudolfa Maistra."

 


<< Nazaj | Novice