Mali grad

Podmladek Calcit Bike Teama v treh dirkah na Češkem do petih stopničk

06.06.2014

 

Letošnji svetovni pokal v češkem Novem Mestu ni bil le v znamenju mladincev, mlajših članov in članov, ki so se borili za točke in čim boljše uvrstitve, temveč tudi v znamenju mladih kolesarjev in kolesark. V sklopu svetovnega pokala so se na dirki predstavili tudi najmlajši člani Calcit Bike Teama, ki so na Moravsko odpotovali po zaslugi dobrih rezultatov na letošnjih dirkah in dobrega dela na treningih. Odrezali pa so izjemno.

Podmladek kamniškega gorsko-kolesarskega kluba je na letošnjih dirkah na slovenskih tleh, pa tudi čez mejo, nastopal odlično. Dobro delo na treningih in nastopi na dirkah niso ostali neopaženi. Za nagrado je 11 otrok, ki vadijo v kolesarski šoli Calcit Bike Teama, odpotovalo na Češko, kjer so si ogledali sobotne in nedeljske dirke ter se tudi sami predstavili na svetovnem pokalu. Med 11-erico so bili Žan Pahor, Gal Starman, Ambrož Vovk, Žan Lopatič, Jan Boltar, Hana Kranjec Žagar, Zoja Kranjec, Matic Kranjec Žagar, Peter Vovk, Urban Koncilja in Jaka Starman.

V soboto so najprej glasno navijali in vzpodbujali Petra Zupančiča, ki je vozil na mladinski dirki, si ogledali prizorišče svetovnega pokala in vse kar sodi k temu spektaklu, se zvečer, ko je bilo konec dirk, podali na kratek trening, nato po zasluženem počitku v nedeljo pesti stiskali za Gregorja Krajnca in Urbana Ferenčaka na dirki mlajših članov, s starta pospremili najboljši Slovenki Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj, nato pa se na dirko pripravili še sami. Čeprav so nekateri iskali kakšen zahtevnejši del ali pa tudi skok, so se na koncu več kot dobro spoprijateljili s progo, saj so, ko je šlo zares, odkolesarili odlično. Zmagali so v vseh kategorijah, v katerih so nastopili, ob tem pa pobrali še nekaj uvrstitev na stopničke.

Najprej je za mlade Calcitovce nastopila četvorka v kategoriji od 7 do 9 let. Prvi je ciljno črto prečkal Žan Pahor, za njim Gal Starman, za las je brez stopničk na četrtem mestu ostal Ambrož Vovk, Jan Boltar je bil deveti, Žan Lopatič pa 11. Za njimi so se v isti starostni kategoriji s starta pognali Hana Kranjec Žagar in Zoja Kranjec, ki sta končali na prvih dveh mestih; Hana pred Zojo.

Za konec so dirkali še dečki v kategoriji od 10 do 12 let, tudi v njej pa je na prvem mestu končal Calcitovec. To je bil z visoko dvignjenimi rokami Matic Kranjec Žagar. Peter Vovk je osvojil četrto mesto, Urban Koncilja šesto, Jaka Starman pa deveto.

»V klubu imamo ogromno otrok, starih do 13 let, katerim motivacije za trening nikakor ne manjka. Dirkajo predvsem na dirkah slovenskega, hrvaškega in avstrijskega pokala. Ko pa smo jim pred pričetkom zimskega pripravljalnega obdobja povedali, da bodo sredi sezone najbolj pridni nagrajeni z nastopom na dirki svetovnega pokala na Češkem, so bili še bolj navdušeni,« je uvodoma razložil vodja ekipe Mohor Vrhovnik in nadaljeval: »Glede na rezultate s pokalnih dirk smo nastop omogočili kar enajstim tekmovalcem. Verjamem, da je bila za njih to izkušnja, ki je ne bodo pozabili. Zabavali so se, spoznali so in se slikali s svojimi vzorniki ter poleg tega dosegli vrsto odličnih rezultatov. Verjamem tudi, da smo s tem dvignili motivacijo tekmovalcev in tekmovalk, ki niso bili izbrani v ekipo za nastop na tej tekmi, saj si vsi želijo nastopati na takšnih dirkah in sedaj vsi trenirajo še bolj pridno.«

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografije: Luka Žagar


<< Nazaj | Novice