Mali grad

Podjetji Zarja in Zarja Kovis praznujeta z energijo narave

20.10.2016

 

Podjetji Zarja in Zarja Kovis praznujeta z energijo naraveŽupan Marjan Šarec se je skupaj s podžupanom Matejem Slaparjem dopoldan udeležil praznovanja 55. obletnice ustanovitve podjetja Zarja in 25. obletnice podjetja Zarja Kovis. Praznovanje so obeležili s strokovnim srečanjem, ki se je odvijalo v klubskem prostoru Hrast v Termah Snovik, z vidnimi strokovnjaki pa so bili ob tej priložnosti sprejeti izzivi, ki jih na področju energetike pred vse nas postavljajo tehnološki razvoj ter življenjske potrebe današnjega in prihodnjega časa.

Župan Marjan Šarec je iskreno čestital za uspešno pot obeh podjetij, Zarji za 55. obletnico in Zarji Kovis za 25. obletnico: »Človek vedno znova in znova odkriva, kar je že imel. Pred leti je bilo nazadnjaško imeti krušno peč doma. Danes jo želi imeti praktično vsako gospodinjstvo. Vedno znova se vračamo nazaj k prvotni energiji. Kaj želim povedati? Želim povedati, da je bila narava tu, pred nami, že 4,5 milijone let. In ne mi pred njo. Nismo mi tisti, ki bomo krojili usodo naravi, ampak ona nam. In Zarja Kovis, ki nadaljuje tradicijo energetskih rešitev, se tega še kako zaveda. Uporablja zdravo pamet in ni naključje, da je direktor iz Tuhinjske doline, saj so Tuhinjci znani po tem, da uporabljajo zdravo pamet in spoštujejo naravo. Spoštovani gostje, energija bo v prihodnosti še kako pomembna. Da jo bomo znali pridobiti na čim bolj naraven in cenejši način, in, da jo bomo znali prodati na čim dražji način. To bo naše orožje v prihodnosti, če ga le bomo znali izkoristiti. Podjetjema Zarja in Zarja Kovis želim, da bi še naprej delovala sinergijsko.«
Župan je nato direktorju podjetja Zarja Kovis Ivanu Hribarju izročil zahvalo Občine Kamnik, saj s spoštovanjem do okolja, z znanjem, dolgoletnimi izkušnjami in inovativnostjo hodijo z energijo narave po poti uspeha ter nosijo ime Kamnika izven njegovih meja.

V nadaljevanju so sledila predavanja upokojenega profesorja Fakultete za strojništvo dr. Petra Novaka, iz Ekosklada Republike Slovenije mag. Gregorja Rometa, z Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije Uroša Habjana, mag., direktorja Goriške lokalne energetske agencije Rajka Lebana, z Instituta »Jožef Stefan«, Centra za energetsko učinkovitost mag. Borisa Sučića in ob koncu še direktorja Zarje Kovis Ivana Hribarja, ki je pripovedoval o podjetniški priložnosti, izzivih in vizijah ter poti podjetij Zarja in Zarja Kovis.

Za glasbeno popestritev je poskrbela klarinetistka, učenka Glasbene šole Kamnik, Eva Leskovec ob spremljavi Marka Herička.


<< Nazaj | Novice