Mali grad

Podjetje Publicus omogočilo topel obrok socialno ogroženim kamniškim osnovnošolcem

17.12.2012

 

Dopoldan sta župan Marjan Šarec in direktor podjetja Publicus, d.o.o., Ljubljana Slavko Hrženjak ravnateljem in ravnateljicam kamniških osnovnih šol simbolično podelila bone za topel obrok socialno ogroženim kamniškim osnovnošolcem. Omenjeno podjetje se je odločilo, da bo sredstva, ki bi jih v letošnjem letu namenili za nakup novoletnih poslovnih daril, raje doniralo v humanitarne namene.

Pomagati želijo otrokom socialno ogroženih družin, katerih starši ne zmorejo plačevati šolske prehrane. Z doniranimi sredstvi bomo tako omogočili topel obrok (kosilo) 28–im šoloobveznim otrokom naše občine.  Skupna višina donacije znaša 2.800 evrov, ki pa se je na predlog aktiva ravnateljev porazdelila Osnovni šoli Toma Brejca (300 evrov), Osnovni šoli Frana Albrehta (1.800 evrov), Osnovni šoli Marije Vere (300 evrov) in Osnovni šoli 27. julij Kamnik (400 evrov).

Odločitev, katerim otrokom se bo dodelila donacija, je bila v domeni strokovnih sodelavcev oziroma socialni delavec posamezne osnovne šole, saj le-ti najbolje poznajo problematiko na posamezni šoli. S šolami pa je bila v ta namen sklenjena pogodbo o donatorstvu.


<< Nazaj | Novice