Mali grad

Podhod na Šolski ulici bodo s poslikavami uredili učenke in učenci Osnovne šole Frana Albrehta

10.04.2016

 

Na pobudo staršev in občanov je Občina Kamnik pristopila k projektu brušenje podhoda na Šolski ulici. Osnovna šola Frana Albrehta je Občini Kamnik predlagala sodelovanje pri ureditvi podhoda, ki je tudi šolska pot učencev. Sama urejenost podhoda bo pomembno vplivala na dobro počutje učencev, pa tudi ostalih mimoidočih. Ravno zaradi večjega občutka varnosti so se odločili, da bodo učenke in učenci sami prispevali k urejenosti podhoda s poslikavo sten. Projekt so poimenovali »S POZITIVNO MISLIJO V LEPŠI DAN.«

Podhod na Šolski ulici bodo s poslikavami uredili učenke in učenci Osnovne šole Frana Albrehta

Učenke in učenci bodo poslikali podhod z obrazi ljudi različnih ras, kultur, vsak od teh bo opremljen z oblačkom, v katerem bo zapisana pozitivna, spodbudna misel. Skozi podhod nas bo pospremili dve misli, in sicer "Ni važno od kod prihajaš, važno je, kam si  namenjen," ter z druge strani "Če se želite premakniti naprej, boste morali pustiti nekateri stvari za seboj."

Pri samem odstranjevanjem grafitov v podhodu so se na večjih mestih pokazale poškodbe betona (vidna armatura oziroma premalo zaščitnega betona), zato bo potrebno vsa poškodovana mesta sanirati, prav tako pa bo potrebno sanirati tudi vse delovne stike. V smeri Osnovne šole Frana Albrehta pa bodo delavci v sklopu sanacije podhoda uredili še stopnice in zarisali potek kolesarskih poti.

Delavci že približno 14 dni pridno delajo in podhodu dajejo spremenjeno podobo. Takoj, ko bo sanacija podhoda urejena, pa pridejo na vrsto pridne in ustvarjalne roke učenk in učencev. Predvidoma konec meseca aprila pa bo podhod Šolske ulice zasijal v novi podobi.

 


<< Nazaj | Novice