Mali grad

Podeželje v mestu Kamnik

24.03.2012

 

Danes je župan Marjan Šarec obiskal sejemsko prireditev Podeželje v mestu Kamnik, kjer je s področja kmetijskih, sadjarskih, živinorejskih društev občine Kamnik sodelovalo preko 10 društev, ki so predstavila svoje dejavnosti in prodajala lastne prehrambene izdelke. Pomen prireditve je bil predvsem predstaviti bogato podeželsko zaledje mesta Kamnika in Kamničanom ponuditi zdrave, domače izdelke. Organizatorji so s prireditvijo poudarili pomen samooskrbe s hrano in nakup lokalnih pridelkov.

Župana Marjana Šarca, predstavnike društev in obiskovalce je najprej pozdravil predsednik Sadjarsko-vrtnarskega društva Tunjice Valentin Zabavnik in se v imenu vseh zahvalil za posluh župana, da so letos prvič lahko organizirali tovrsten sejem.

K besedi je nato povabil župana Marjana Šarca, ki je v svojem nagovoru izrazil veselje, da se na ta način poudarjajo koristi zdravega pridelovanja in posledično zdravega prehranjevanja. Gre za enkratno priložnost lokalnih pridelovalcev domačih izdelkov predstaviti še širši javnosti. Vsem je zaželel prijeten sprehod med stojnicami.

Pozitivne strani predstavitve podeželja v mestu je poudaril tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Ciril Smrkolj in pozdravil prizadevanje občinske uprave k razvoju lokalne samooskrbe.

Ančka Podbevšek s Podeželskega društva - Utrip pod lipo domačo Motnik je zbranim na Glavnem trgu prebrala nekaj pesmi o podeželskih ženah, prisotne pa je pozdravila tudi direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik dr. Andreja Eržen in vse povabila k ogledu stojnic.

Za glasbeno vzdušje je poskrbel ansambel Dobra Volja.
<< Nazaj | Novice