Mali grad

Podeljeni znaki Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa

28.11.2018

 

Podeljeni znaki Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometaPodžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je dopoldan skupaj s predsednikom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Francem Pivkom v Poročni dvorani občinske stavbe podelil zlati, srebrni in bronasti znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa. Znake za prispevek k večji varnosti v prometu so letos prejeli Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, Društvo Gorska reševalna služba Kamnik in Arboretum Volčji Potok.

Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik je prejel zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, saj že več kot deset let aktivno sodeluje na prireditvi Evropski teden mobilnosti, kjer s prikazom tehnik oživljanja ozavešča najmlajše o ravnanju s ponesrečenci v prometnih nesrečah in nenehno sodeluje v številnih drugih akcijah na področju prometne preventive.

Društvo Gorska reševalna služba Kamnik je prejelo srebni znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, saj aktivno deluje na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladino. Več kot pet let se udeležuje prireditve Evropski teden mobilnosti, v okviru katere člani Društva prikazujejo tehnike reševanja v gorah, izobražujejo o varnem obnašanju v različnih vremenski razmerah v gorah, pri tem pa mlade spodbujajo k obiskovanju naših gora.

Arboretum Volčji Potok pa je prejel bronasti znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, kajti več kot tri leta aktivno sodeluje na prireditvi Evropski teden mobilnosti, in sicer s programom vožnje z mestnim vlakom ter pri tem pa najmlajše spodbuja k trajnostnim oblikam mobilnosti.

Ob tej priložnosti je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi dejal, da so prejemniki vsakoletnih znakov tisti, ki si to zaslužijo, saj ogromno delo opravijo na preventivnem področju ozaveščanja, eden večjih dogodkov pa je Evropski teden mobilnosti, kjer mlade v središču Kamnika ozaveščajo o trajnostnih oblikah mobilnosti, predstavljajo pa se prostovoljna društva in organizacije: »Evropski teden mobilnosti oziroma na dan brez avtomobila Kamnik obišče preko 1000 otrok. Poskušamo jim predstavljati čim več različnih vsebin in takrat ste tudi vi, današnji dobitniki znakov Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, nepogrešljiv člen. Na ta dan predstavljate svoje delo, aktivnosti in jih hkrati opozarjate na nevarnosti ter ozaveščate, kako se je potrebno obnašati. Ob tej priložnosti se vam za vaše delo zahvaljujem in si želim, da sodelujemo še naprej, da vsako leto Kamnik napolnimo z otroškimi nasmehi ter skupaj ozaveščamo, kako se obnašati v prometu in, kako ravnati v primeru nesreč oziroma neprijetnosti.«

Iskrene čestitke vsem prejemnikom znakov in hvala za vaš prispevek.


<< Nazaj | Novice