Mali grad

Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2013 in priznanje za delo v športu

24.02.2014

 

Popoldan je v Domu kulture Kamnik potekala slavnostna podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2013 in priznanja za delo v športu. Priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem za leto 2013, ki so člani klubov in društev iz občine Kamnik ali pa občani občine, ki so člani drugih klubov ter najboljši športnici, najboljšemu športniku in najboljši ekipi leta 2013 so podelili župan Marjan Šarec, direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in podpredsednik Športne zveze občine Kamnik Dušan Papež.

»Kamnik je poznan po izjemnih vrhunskih športnikih in vsako leto znova dokazujete, da imamo neverjeten potencial, to pa vsekakor pripomore ne le k promociji športa temveč tudi k promociji destinacije Kamnik, saj mediji vse pogosteje pišejo o izjemnih uspehih Kamničanov,« je zbrane nagovorila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar.

Športnicam in športnikom je za uspešno sezono čestital župan Marjan Šarec ter v svojem govoru poudaril pomen podpore lokalne skupnosti športnim dejavnostim. »Kljub temu, da smo zelo športna občina, je premalo pozornosti posvečeno športni infrastrukturi. Sedaj je čas, da spremenimo tudi to. V letošnjem proračunu je za šport namenjenih 1.300.000 evrov, kar ni zanemarljivo v teh težkih časih. Uredili bomo tekaško stezo, v naših mislih je tudi športna dvorana, poskušamo pridobiti sredstva s fundacije za šport. Športna infrastruktura je temeljni pogoj za vsakega športnika, da lahko trenira, da se lahko uresničuje in tudi daje rezultate. Drage športnice, dragi športniki, iskreno se vam zahvaljujem za uspehe, za vaše trdo delo, da nas tako uspešno predstavljate tudi izven meja občine Kamnik. Ne izgubite poguma, mi pa se bomo potrudili, da vas bomo podprli tudi takrat, ko ne bo šlo vse po načrtih. Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj.«

Obrazložitve vseh 46 dobitnikov priznanj, ki so jih ob plesnih točkah članic Plesne šole Šin Šin, zabavnih animacijah Saša Rajakovića in Vita Koširja iz Dejmo stisnt teatra ter ob bučnem aplavzu pospremili tudi obiskovalci prireditve, si lahko preberete tukaj, iz rok župana Marjana Šarca pa so posebne nagrade prejeli:

Jožica Hribar  že od leta 1994 opravlja dela in naloge blagajnika v Plavalnem klubu Kamnik. S prostovoljnim delom v klubu je začela tako kot večina, otrok se začne ukvarjati s športom, starši pa poprimejo za delo v klubu. Kljub temu, da je minilo že več kot 15 let odkar je hči Renata zaključila plavalno kariero, Joži ostaja zvesta Plavalnemu klubu Kamnik. Prav tako brez nje ni Plavalnega mitinga Veronika, saj kot vodja pisarne poskrbi, da vse poteka brez problemov.

Eva Mori je bila članica slovenske kadetske reprezentance, ki je lani na kadetskem EP v Srbiji in Črni gori osvojila peto mesto in se kot prva ženska ekipa v zgodovini slovenske odbojke uvrstila na svetovno prvenstvo. Na Evropskem prvenstvu je bila Eva na koncu izbrana za najboljšo podajalko turnirja. Na Svetovnem prvenstvu na Tajskem so bile slovenske kadetinje trinajste, toda le dva tedna pred tem so na Evropskih olimpijskih igrah mladih v Utrechtu osvojile prvo mesto in to v konkurenci najboljših evropskih reprezentanc. Eva je bila decembra tudi v članski ekipi Calcit Volleyballa, ki je ubranila slovenski pokalni naslov, v lanskem državnem prvenstvu pa je bila tudi v ekipi, ki je tekmovanje končala na drugem mestu. Eva uspešno igra tudi za Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra. V Finalu dvoranske odbojke so lani zasedle tretje mesto, v odbojki na mivki pa so osvojile drugo mesto.

Luka je začel kolesariti, ko je kupil drago kolo in so se prijatelji šalili, da ga ne bo nikoli vozil. V želji po dokazovanju je veliko treniral. Na svoji prvi MTB dirki je prišel v cilj tretji in takoj je postal član državne reprezentance. Najpomembnejši trenutek v karieri se je zgodil leta 2010, ko je prestopil med cestne kolesarje. Lani je postal član UCI ProteamaArgos – Shimano in že v prvi sezoni nanizal nekaj odličnih rezultatov (1. in 2. mesto na etapah TourofBeijing, 2. mesto na dirka Halle-Ingooigem, 3 krat je dosegel 3. mesto na  etapah Giro d´Italia).

Članice Calcit Volleyballa so tudi lani nadaljevale z odličnimi predstavami v državnem prvenstvu in v pokalnem tekmovanju. Še zlasti v pokalnem tekmovanju, saj je letošnja pomlajena zasedba v Hočah v finalu premagala Novo KBM Branik in se še drugič zapored veselila slovenske pokalne lovorike. V minulem državnem prvenstvu so žal šele po hudem boju, z izidom 2:3 v zmagah, morale priznati premoč odbojkaricam iz Maribora, vendar so že peto leto zapored v samem vrhu slovenske ženske odbojke. Calcitovke so se izkazale tudi na mednarodni sceni, saj so se lani prvič uvrstile na zaključni turnir srednjeevropske lige, kjer so na koncu osvojile tretje mesto, v pokalu Challenge pa so po lanski uvrstitvi v osmino finala letos naredila še korak naprej ter prišle do četrtfinala tega tekmovanja. Za letošnjo ekipo pod vodstvom Gašperja Ribiča nastopajo: Petra Vrhovnik, Sara Valenčič, Lana Ščuka, Nika Mori, Eva Mori, Mojca Božič, Anja Kavčič, LucyCharuk, Tamara Borko, Tjaša Turnšek, Ana Katarina Hribar in Meta Jerala.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke in še mnogo športnih uspehov!


<< Nazaj | Novice