Mali grad

Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2011 in priznanja za delo v športu

27.02.2012

 

V Domu kulture Kamnik je popoldne potekala slavnostna podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2011 in priznanja za delo v športu. Priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem za leto 2011, ki so člani klubov in društev iz občine Kamnik ali pa občani občine, ki so člani drugih klubov (nagrajenci in obrazložitve) so podelili predsednik Športne zveze Kamnik Gregor Hribar, podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar in župan Marjan Šarec.

 
   

Bronasto priznanje Občine Kamnik so iz rok župana Marjana Šarca prejeli Franc Zore (Strelska družina), Tone Žibert (Plavalni klub Kamnik) in Dare Homar (Vaterpolsko društvo Kamnik).

Franc Zore se s strelstvom ukvarja že od zgodnje mladosti. Čeprav s tekmovanji še ni popolnoma odnehal, se v zadnjem desetletju posveča delu z mladimi kamniškimi strelci. Svoje bogato strelsko znanje in izkušnje uspešno prenaša na mlade strelce, ki iz leta v leto dosegajo vse boljše rezultate. Franc Zore je v Strelski družini Kamnik dejaven že vse od njenega začetka, na področju vzgoje in izobraževanja v strelskem športu pa deluje že več kot 15 let. Z njegovim prostovoljnim delom in delom vseh kamniških strelcev je bilo v letu 2005 zgrajeno tudi novo kamniško strelišče, katero omogoča še boljše pogoje treniranja in izvedbo tekem.

Tone Žibert je dolgoletni delavec v športu. Leta 1996 se je aktivno vključil v delo Plavalnega kluba Kamnik, kjer je bil najprej član izvršilnega odbora, od leta 2003 pa podpredsednik. Leta 2006 je postal predsednik Plavalnega kluba Kamnik. To funkcijo je opravljal do leta 2007. V tem času je tudi v Plavalnem klubu Kamnik opravil zahtevno finančno sanacijo kluba in tako pripomogel, da klub še danes uspešno deluje. Leta 2004 je ob funkciji vodenja kluba prevzel tudi vodenje upravljanja poletnega bazena Pod skalco. V tem času je kamniški poletni bazen pod njegovim vodstvom pridobil na kakovosti in se uvršča v zgornji del slovenskih bazenskih kopališč. Kot posledica dobrega upravljanja bazena Pod skalco, katerega je vodil Tone Žibert, je število obiskovalcev vsako leto naraščalo, prav tako je tudi naraščalo število tistih rekreativcev, ki imajo kupljene letne karte. Tako je bilo na bazenu leta 2006 dobrih 5.700 obiskovalcev, leta 2011 že skoraj 12.000. K tem je potrebno prišteti še okoli 7.000 obiskov športnikov (plavalci, vaterpolisti, triatlonci, vodni košarkaši, podvodni hokejisti, potapljači), ki v obdobju obratovanja dnevno uporabljajo bazen. Urejen bazen Pod skalco je tako zaradi vestnega upravljanja lahko v ponos občini Kamnik.

Dare Homar je kamniška legenda vaterpola. Njegovi začetki segajo že v leto 1970, ko je kot deset letni deček začel plavati in igrati vaterpolo. Aktivni tekmovalec je bil do leta 1985. Še istega leta se je podal v trenerske vode. Leta 1993 je začel intenzivneje delovati kot trener, saj se je začelo bolj načrtno delati z mladinci. To delo je obrodilo prve kamniške reprezentante. Leta 2001 je bilo ustanovljeno Vaterpolsko društvo Kamnik s predsednikom Daretom Homarjem. Ob vodenju VK Kamnik je bil od leta 2000 do 2003 tudi trener pri VK Triglavu – Kranj dečkov do 11 in dečkov do 13 let. Leta 2001 in 2002 je postal pomočnik trenerja slovenske mladinske reprezentance. Uspehi v VK Kamnik so zaradi njegovega delovanja izjemni. Od leta 2003 naprej je bila vsako leto vsaj ena skupina vaterpolistov državni prvak, leta 2008 pa sta bili celo dve kategoriji državni prvak. Devetnajst let je glavni organizator Dnevov vaterpolistov, ki združujejo mlade upe in jih ženejo k uspehu. Z njegovim dolgoletnim delom pri klubu si je pridobil spoštovanje v Sloveniji in nikakršno presenečenje ni, da je danes na slovenski sceni vaterpolo zelo spoštovan.

Poleg omenjenih posebnih nagrad sta podžupanja mag. Julijan Bizjak Mlakar in predsednik Športne zveze Kamnik Gregor Hribar priznanja in čestitke predala še osmim ekipam in tridesetim posameznikom, ki so jih z bučnim aplavzom pospremili tudi obiskovalci prireditve.

 

Samo prireditev je povezovala Alenka Kozolc, v kulturnem programu pa so nastopili člani Planinskega društva Kamnik – športno-plezalni odsek ter članica Glasbene šole Kamnik – baletni oddelek.

 
   
   
   
 
   
   << Nazaj | Novice