Mali grad

Podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2009

25.02.2010

 

V Domu kulture Kamnik so včeraj podelili priznanja najboljšim športnikom in športnim delavcem v občini Kamnik za leto 2009. Predlagatelji priznanj so vsako leto Športna zveza Kamnik in športna društva, najboljši športniki in športni delavci pa so priznanja tokrat prejeli iz rok župana Antona Toneta Smolnikarja, podžupana Braneta Goluboviča in predsednika Športne Zveze Kamnik Gregorja Hribarja.

Prejemniki priznanja za športne dosežke v letu 2009 so: PRIZNANJA.pdf

Posebno priznanje za delo v športu (srebrno priznanje Občine Kamnik) je iz rok župana Smolnikarja za več kot 30 let dela v športu, predvsem na področju tenisa, prejel Matjaž Pogačar, zlato plaketo Občine Kamnik za dolgoletno delo v športu pa Nogometni klub Kamnik, v imenu kluba predsednik Boris Švajger.

     

Za nekoliko drugačen uvod v prireditev so poskrbeli učenci OŠ Frana Albrehta pod vodstvom mentorice Tamare Bračič, ki so na poligonu sredi dvorane me drugim prikazali skoke z male prožne ponjave. Program, katerega je povezoval Toni Cahunek, so popestrili še člani improlige.

Podžupan Brane Golubovič je dogodek opisal za naslednjimi besedami »Ob današnjem prazniku športa, podelitvi priznanj športnicam in športnikom čestitam vsem kamniškim športnikom, njihovim trenerjem, vodstvom klubov in seveda družinam, ki stojijo ob strani našim športnikom. Kamnik je ponosen na svoje športnike in na vse njihove dosežke. Zavedam se, da so s svojim delom in uspehom pravi ambasadorji Kamnika.

Zadovoljen pa sem tudi, da se danes potrjuje naša pravilna odločitev, da lahko dosežemo napredek samo, če bomo sodelovali s civilno družbo. Pri športu nam je tako uspelo postaviti sodelovanje s Športno zvezo še stopnico višje, kar dokazuje tudi današnja prireditev s pestrim programom in polno dvorano. Poleg tega pa je bila odločitev, da večino sredstev za športne dejavnosti usmerjamo v šport otrok in mladine, prava in tudi to je rezultat skupnega sodelovanja Občine in Športne zveze".


<< Nazaj | Novice