Mali grad

Podeljena priznanja 3. Festivala svobodne video produkcije

01.02.2016

 

Podeljena priznanja 3. Festivala svobodne video produkcijeV soboto, 30. januarja 2016, se je v Mladinskem centru Kotlovnica Kamnik odvil že 3. Festival svobodne video produkcije. Gre za žanrsko odprt festival, ki k sodelovanju vabi video ustvarjalce iz najrazličnejših video področij - od filmarjev in dokumentaristov, do režiserjev video in oglasnih spotov.

Organizatorji festivala so za predvajanje izbrali 20 video izdelkov, razdeljenih v pet kategorij: promocijski, videospot, dokumentarni, igrani in izven, filmi pa so bili dolgi od ene do petinpetdeset minut. 

Projekcije filmov je zaključila okrogla miza z naslovom No bađet = on bađet s štirimi priznanimi video ustvarjalci iz različnih področij. Ivan Bujak, Gregor Koderman, Miha Mohorič in Luka Štigl so udeležencem predstavili svoj pogled na pomembnost količine sredstev, vloženih v posamezen video izdelek.

Organizator festivala je pred zaključnim koncertom skupine Spock studios tudi letos podelil priznanja za posebne dosežke na področju svobodne video produkcije. Zlate ribice, nagrade FSVP-ja, so prejeli filmi:

Mladinski center Kotlovnica Kamnik je sicer zadovoljen z letošnjimi prijavami in obiskom festivala. Vse kaže, da se je Festival svobodne video produkcije dobro prijel tako med ustvarjalci, kot tudi obiskovalci, z razvojem tehnologije in posledično lažjo video produkcijo pa upajo, da bo v prihodnosti zanimanje za sodelovanje še večje, video produkcija pa še svobodnejša.

Besedilo in fotografije: Mladinski center Kotlovnica


<< Nazaj | Novice