Mali grad

Podelitev športnih priznanj članom sekcije za rekreacijo in šport Društva upokojencev Kamnik

02.10.2015

 

Popoldan se je odvijala podelitev medalj in pokalov članom sekcije za šport in rekreacijo Društva upokojencev Kamnik. Zbranim v gostišču Marjanca sta se z velikim veseljem pridružila tudi župan Marjan Šarec in v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar in vsem prejemnikom iskreno čestitala.

V Društvo upokojencev Kamnik je včlanjenih preko 3.000 članov, ki se družijo v različnih sekcijah in komisijah. Med bolj delavnimi in prepoznavnimi je prav gotovo Komisija za šport in rekreacijo, ki v 15. sekcijah svojim članom ponuja raznovrstne aktivnosti, in sicer od balinanja, kegljanja, kegljanja s kroglo na vrvici, kolesarstva, namiznega tenisa, pikada, plavanja, plesa, prstometa, pohodov in sprehodov, smučanja, streljanja pa vse do šaha in tenisa.

Vedno znova in znova člani Komisije za šport in rekreacijo poudarjajo, da je smisel celotnega delovanja na področju športa in rekreacije skrb za primerno telesno aktivnost na kateremkoli področju ali panogi in posledično skrb za bolj zdravo in zadovoljno preživljanje prostega časa. Vsak si izbira obliko rekreacije, ki mu najbolj ustreza, če pa k temu dodajo še prijetno druženje v krogu resničnih prijateljev, je zadovoljstvo toliko večje. Logična posledica rekreativne dejavnosti pa so lahko tudi merjenja moči in znanja z vrstniki. V kar sedmih sekcijah organizirajo prvenstva sekcije, kjer najboljši zastopajo barve društva na prvenstvih Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske. Vse, ki si nikakor ne »upajo« priključiti že aktivnim, pa iskreno vabijo, da pridite, z njimi migate, saj je v družbi vedno prijetno.

Ob današnji podelitvi priznanj je zbrane sprva pozdravil predsednik Komisije za rekreacijo in šport Miha Prosen in med drugim pripovedovala o letošnjih dosežkih, s katerimi se lahko resnično pohvalijo in so vredni omembe: »Prvo mesto igralcev in igralk pikada, ki so bili dokaj uspešni tudi na državnem prvenstvu, kjer so dekleta prejela pokal za tretje mesto, fantje pa so bili peti. Odlične prve so bile tudi plavalke, plavalci so z malo smole osvojili drugo mesto. Drugo mesto so osvojile kegljačice na stezi ter kegljačice in kegljači s kroglo na vrvici, tretji so bili v kategoriji strelk in strelcev,« je še povedal predsednik Komisije za rekreacijo in šport.

Predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak je povedal, da so ponosni na vse dejavnosti, ki se odvijajo v športnih panogah in si zaželel, da bi šlo vse tako lepo tudi v prihodnje. »Pomembno je vložiti trud in rezultati se bodo pokazali. Kadar nastopate v imenu Društva upokojencev Kamnik, pa nastopajte z veseljem in s ponosom,« je še dodal.

Župan Marjan Šarec, ki se povabilom Društva upokojencev Kamnik vedno znova rad odzove, pa je sprva čestital najboljšim športnicam in športnikom in jim obenem zaželel: »Kot vsako leto, je bera medalj in pokalov izjemno dobra. Pomembno je, da vztrajate in se športno udejstvujete. Izjemnega pomena je namreč to, da je človek aktiven in se ne zapira vase, da se udeležuje tekmovanj ne le zaradi rezultatov, temveč tudi zaradi druženja in novih poznanstev. Verjamem, da se bomo drugo leto ponovno srečali. Hvala vsem, ki so pripravili kulturni program in vam želim prijetno popoldne.«

Poimenski seznam dobitnikov priznanj, medalj in pokalov za leto 2015 si lahko ogledate tukaj.

Za kulturno popestritev dogajanja so poskrbeli pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik pod vodstvom Karle Urh, na flavte so zaigrale učenke Osnovne šole Stranje Nuša, Mira in Tinkara pod vodstvom Karle Urh, Mina je poskrbela za recitacijo, Roman in Valerija sta zaigrala na citre in kitaro, Erna Pahor pa je pripravila zabavno igrico o svobodni vzgoji.

ISKRENE ČESTITKE ŠPORTNICAM IN ŠPORTNIKOM DRUŠTVA UPOKOJENCEV KAMNIK!


<< Nazaj | Novice