Mali grad

Podelitev priznanj občinam ob 10. obletnici Evropskega tedna mobilnosti

16.09.2011

 

Danes se začenja deseti Evropski teden mobilnosti v Sloveniji. Slovesna prireditev v počastitev te obletnice je potekala v Centru Evropa v Ljubljana, kjer je minister za okolje in prostor, Roko Žarnić županom in drugim predstavnikom slovenskih občin, ki že leta podpirajo to akcijo in v njej sodelujejo z rešitvami za uvajanje okolju in zdravju prijazne mobilnosti, podelil posebna priznanja.

 
   

Prisotne je najprej pozdravil nacionalni koordinator Evropskega tedna mobilnosti, Andrej Vuga in se županom in predstavnikom slovenskih občin zahvalil za njihovo skrb za kakovost življenja njihovih občanov.

 

Sledil je nagovor ministra Žarnića, ki se je na dogodek pripeljal z novo progo mestnega avtobusa LPP 3G, Grosuplje – Ljubljana. Pohvalil je aktivnost županov pri izvajanju aktivnosti za okolju in zdravju prijazne mobilnosti ter jih povabil, naj se ne bojijo inovativnih rešitev zdravega načina življenja, kljub na prvi pogled skeptičnim odzivom občank in občanov.

Posebno priznanje je prejela tudi občina Kamnik za uvajanje ukrepov na področju alternativnih možnosti prevoza, ki prebivalcem v mestih omogočajo bolj kakovostno življenje in blažijo podnebne spremembe. Kot je povedal župan Marjan Šarec, se je skupaj z občinsko upravo v sklopu projekta  Štajnraum prav zaradi spodbujanja k bolj kakovostnemu načina življenja, odločil za izvedbo predloga brezplačna izposojevalnica koles na Šutni, za ogled znamenitosti.

Občina Kamnik pa tudi letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti v četrtek, 22. septembra od 9. do 12. ure organizira druženje otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Otroke iz oddaljenih šol bomo brezplačno pripeljali z javnim prevozom do Glavnega trga.

Otrokom in tudi tistim malo starejšim se bodo predstavili gasilci, policisti, reševalci, gorski reševalci, zaplesali bodo s plesno šolo Miki, skakali na napihljivem gradu, se čudili čarovniku Romanu, poučili Palčka Snovička o prometni varnosti, se sami preizkusili na poligonu in z raznimi materiali ustvarjali v likovnih delavnicah.


<< Nazaj | Novice