Mali grad

Podelitev priznanj in pokalov pokrajinskega prvenstva v plavanju

27.08.2013

 

Povabilom članov Društva upokojencev Kamnik se župan Marjan Šarec vedno znova rad odzove. Popoldan je tako v prostorih Društva skupaj s predsednikom Komisije za šport in rekreacijo Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Francijem Pretnarjem podelil priznanja in pokale pokrajinskega prvenstva v plavanju.

Društvo upokojencev Kamnik je v sodelovanju s Komisijo za šport in rekreacijo Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske organiziralo prvenstvo v plavanju za člane društev upokojencev Gorenjske. Člani društev so svoje moči in plavalne sposobnosti merili na letnem bazenu »Pod Skalco«. V moški in ženski kategoriji je tekmovanje potekalo na razdalji 50 m prsno in 50 m prosto ter 100 m v poljubni tehniki, in sicer v štirih kategorijah do starosti 65 let, od 66 do 70 let, v kategoriji od 71 do 75 let in nad 75 let. Tekmovanja se je udeležilo okoli 55 plavalcev, med katerimi je 20 članov Društva upokojencev Kamnik zastopalo barve občine Kamnik.

Pred samo podelitvijo pokalov in priznanj je zbrane pozdravil in nagovoril župan Marjan Šarec, ki je poudaril pomen športnih aktivnosti: »Redna telesna vadba je pomembna v vseh življenjskih obdobjih, saj pozitivno vpliva na psihofizično pripravljenost posameznika. V tretjem življenjskem obdobju bogati starostnika s pozitivnim in dobrim počutjem. Kar je bistvo in najpomembnejše pa je to, da se v športnih aktivnostih, ki jih izvajajo društva upokojencev in njim podobna združenja, ohranjajo in ustvarjajo nove prijateljske vezi. Veseli me, da ste zbrali pogum ter se kljub nizkim temperaturam podali v vodo, se naužili športnih aktivnosti in prijetnega druženja, a hkrati še obiskali našo občino. Naj bo šport tudi v nadalje del vašega vsakdana in vabljeni, da se v Kamnik vrnete še kdaj.«

Ekipno je prehodni pokal priplavala ekipa Kranja, vse ostale rezultate pa si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem udeležencem!


<< Nazaj | Novice