Mali grad

Podelitev priznanj 25. Mekinjskega krosa in 7. memoriala Mira Petka

27.04.2013

 

Dopoldan je potekal že 25. Mekinjski kros in 7. memorial Mira Petka, ki ga tradicionalno prireja Športno - kulturno društvo Mekinje. 

Krosa in memoriala se je letos udeležilo 183  tekmovalk in tekmovalcev, med njimi pa je bil najhitrejši Sebastjan Zarnik (KGT Papež), ki je progo dolgo deset kilometrov pretekel v času 36 minut in 11 sekund. Drugo mesto si je pritekel Gašper Bregar (KGT Papež), tretje pa Branko Kmetič.

V ženski konkurence, kjer so tekle na pet kilometrov, pa je bila s časom 22 minut najhitrejša Mateja Adrovič. Drugo mesto je dosegla Andreja Godec (AD Štajerska), tretje pa Barbara Galjot (Torkova tekaška Druženja). Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Podelitve medalj in pokalov letošnjega krosa, ki šteje za Tekaški pokal občine Kamnik, se je udeležil tudi župan Marjan Šarec. Pod mekinjskim samostanom je nagovoril številno množico tekačev in navijačev, hkrati pa čestital organizatorjem za odlično izpeljan tradicionalni dogodek, ki je pomemben tako za krajevno skupnost kot tudi za celotno občino Kamnik.


<< Nazaj | Novice