Mali grad

Podelitev nagrad najboljšim gorskim kolesarjem v pokalu Slovenije

09.12.2013

 

V Kamniku podelili nagrade najboljšim gorskim kolesarjem pokalnega tekmovanja, Calcit Bike Team najboljša ekipa

V Domu kulture v Kamniku je v nedeljo Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX podelil nagrade najboljšim tekmovalcem v letu 2013 v disciplinah kros, spust in BMX v pokalu Slovenije. Za tekmovalci Calcit Bike Teama je izjemnouspešna sezona, saj so kar štirje v najmočnejših konkurencah osvojili skupni seštevek. Zmagovalci pokala Slovenije v olimpijskemu krosu so Gregor Krajnc, Rok Korošec, Boštjan Hribovšek in Tina Perše.

»Lahko smo zelo zadovoljni. Zmagali smo pri članih, članicah, mladincih in mlajših članih. Sezono lahko ocenim za zelo uspešno. Letos smo se dosti osredotočali na mednarodne dirke, ampak zaradi tega rezultati na domačih tleh niso bili nič slabši. Zadovoljni smo tudi z mladimi tekmovalci, ampak si vseeno želimo še več mladih kolesarjev in kolesark,« meni vodja ekipe Mohor Vrhovnik.

V kategoriji do 19. leta sta na vrhu končala dva tekmovalca Calcita, Gregor Krajnc pred Petrom Zupančičem, tretji je bil Blaž Kadivec (Energijateam.com). Tudi med mlajšimi člani sta prvi dve mesti osvojila calcitovca, Rok Korošec je bil boljši od Urbana Ferenčaka, za obema je na tretjem mestu končal Domen Rogina (Ganesha Team).

V članski konkurenci je prvo mesto osvojil Boštjan Hribovšek, za njim sta končala Blaž Pristovnik in Matjaž Budin (oba Orbea Geax). Nejc Valentinčič je v tej kategoriji osvojil peto mesto, Jure Kukovič sedmo, Boštjan Lavtar pa 11.

V ženski konkurenci elite je pokalna zmagovalka postala Tina Perše, zanjo sta končali Tanja Žakelj (Unior Tools Team) in Blaža Klemenčič (Calcit Bike Team), ki zaradi mednarodnih dirk na domačih tleh nista nastopili na vseh dirkah.

Med klubi je slavil Calcit Bike Team, ki je zbral 5870 točk, drugouvrščena Energijateam.com je končala pri 4078 točkah, tretja Sloga 1902, Idrija pa pri 2872.

Calcitovci so med prvimi tremi končali še med amaterji, kjer je bil Mohor Vrhovnik drugi, Martin Korošec tretji, Gregor Miklič je med veterani 1 osvojil tretje mesto, Aljoša Martinjaš je med veterani 2 zmagal, Bojan Kemprl pa je med veterani 3 končal na drugem mestu.

Uspešni so bili tudi mladi člani Calcit Bike Teama. Med dečki do 7 let je zmagal Žan Lopatič, Žan Pahor je bil najboljši med dečki do 9 let, Hana Kranjec Žagar pa med dekleti do 9 let. Zanjo sta končali še dve calcitovki: Zoja Kranjec na drugem in Ana Langus na tretjemmestu. V kategoriji do 11 let je Urban Koncilja osvojil drugo mesto, Mark Car pa tretje. Matic Kranjec Žagar je bil drugi med dečki do 13 let, Katja Kranjec je bila najboljša med dekleti do 15 let, med mladinkami sta bili najboljši Eva Jagodič in Tamara Sitar. V kategoriji open je Primož Babnik pokal Slovenije končal na drugem mestu, med ženskami je slavila Mira Kranjec Žagar.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec

Boštjan Hribovšek v Kranju do četrtega mesta, zmaga Luki Mezgecu

Za kolesarji v ciklokrosu je četrta tekma za pokal Slovenije. V Kranju, na progi ob velodromu Stražišče, je bil najboljši Luka Mezgec, za njim sta končala Rok Korošec in Boštjan Hribovšek, tudi tokrat najboljši član kamniškega Calcit Bike Teama.

“Dan tekme je bil sončen, vendar hladen. Bolj se je bližalo startu bolj je bilo toplo, zato se je zgornja plast zemlje začela taliti in po travnatih delih, kjer je potekala proga, je začelo kar lepo drseti. Proga je bila zelo dobra, z nekaj tehničnih odsekov ter vključitev nove ‘pump trail’ nad velodromom. Prvih nekaj krogov smo vozili v kar veliki skupini, ki pa se je kmalu zmanjšala na samo pet tekmovalcev. Štiri kroge pred koncem sem naredil nekaj napak in imel sem še težave s pedali, ki so bila polni blata, tako sta mi ušla Luka in Rok. Ostala sva sama z Obalom. Zadnji krog je bilo že vse več tekmovalcev, ki smo jih ujeli za en krog. V enem od klancev, ki smo jih morali prehoditi peš, sem prišel za tekmovalca, ki sem ga ujel za en krog in moral počakati do vrha klanca in šele nato sem ga lahko prehitel. To pa je bilo dosti, da si je Obal priboril dvajset metrov prednosti. Do cilja je bilo še manj kot petsto metrov, ampak razlike nisem mogel več nadoknaditi. Ampak sem z rezultatom vseeno zelo zadovoljen,” je po tekmi povedal Boštjan.

Za omenjeno četverico sta končala Jan Tratnik na petem in Matej Lovše, zmagovalec prvih dveh dirk in vodilni v skupnem seštevku, na šestem mestu. Lovše ima zdaj 123 točk, Hribovšek še naprej ostaja na drugem mestu, od vodilnega tekmovalca ima štiri točke manj.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec

Spet zmaga tudi za drugo ekipo Calcitovk

Po dveh zaporednih porazih in to proti ekipama, ki po kakovosti ne odstopata, je druga ženska ekipa Calcita v 8. krogu 2. DOL – zahod spet zabeležila zmago. Tretjo v tej sezoni. Mlade Kamničanke so v Grosupljem s 3:0 (18, 18, 16) premagale domačo ekipo in so zdaj z devetimi točkami na šestem mestu. V soboto bodo v zadnjem krogu prvega dela prvenstva gostile ekipo Mladi Jesenice.

Ker Kamničankam v zadnjih dveh krogih ni in ni šlo, so na prvenstveni lestvici že zašle v nevarne vode, zato je bilo njihovo gostovanje v Grosuplju pravzaprav derbi začelja osmega kroga zahodne skupine v drugoligaški konkurenci. Toda varovanke Francija Obolnarja so se končno sprostile in tekmo odigrale tako, kot znajo. V prvem in tretjem nizu so si odbojkarice Calcita odločilno prednost priigrale po deseti točki, v drugem pa so že na prvi tehnični odmor odšle z visoko prednostjo, ki so jo do konca niza samo še povišale.

»Končno smo tudi mi zmagali. Zadovoljen sem tako z vsemi tremi točkami, kot tudi z igro, ki je bila veliko boljša. Na trenutke smo sicer še popuščali, toda na našo srečo domačinke naših slabih trenutkov niso znale izkoristiti. Upam, da nam bo zmaga vrnila samozavest. Tokrat bi za dobro igro pohvalil obe blokerki, Majo Forštnarič in Klaro Kregar,« je po tretji zmagi svoje ekipe v letošnji sezoni povedal trener Calcitovk Franci Obolnar.

Za Calcit Volleyball so v Grosuplju nastopile: Maja Forštnarič, Špela Lazar, Tjaša Gadža, Klara Kregar, Hana Mavrič, Tina Bunderšek, Tina Novak, Sara Petek, Tjaša Gregorinčič, Ana Špoljarič, Sara Bobek in Neža Repnik.

Kadeti v Prvačini potrdili A ligo

Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju skupine E so danes kadeti Calcit Volleyballa z zmago proti Žirovnici potrdili uvrstitev v A ligo. Na odločilni tekmi za prvo mesto v skupini so morali priznati premoč Go Volleyja, ki pa so mu odvzeli niz.

Kamniški kadeti so svojo prvo tekmo na turnirju v Prvačini igrali proti ekipi Žirovnice, ki bi jih ob morebitni zmagi še lahko prehitela na lestvici in se namesto njih uvrstila v A ligo. Od tu morda tudi nervoza v kamniški ekipi, kajti varovanci Aleša Hribarja so naredili preveč lastnih napak in si šele v končnici priigrali zmago. Po osvojenem nizu so se Kamničani le razigrali ter prepričljivo ugnali Žirovničane še v drugem nizu. Z novima dvema točkama so se pred dvobojem z domačini četrtega kvalifikacijskega turnirja že uvrstili v A ligo, vprašanje je bilo le, ali s prvega ali drugega mesta. V prvem nizu odločilne tekme za prvo mesto v skupini E so veliko bolje začeli Kamničani, ki so navkljub desetim lastnim napakam slavili v prvem nizu. Tudi v drugem nizu so Kamničani nadaljevali z lastnimi napakami, vendar so tokrat odbojkarji Go Volleyja zaigrali veliko bolje ter prepričljivo izenačili izid v nizih. O zmagovalcu dvoboja je tako odločal tretji niz, v katerem so bili spet boljši domači odbojkarji.

»Vsaj kar se našega osnovnega cilja, se pravi uvrstitve v A ligo, smo ga dosegli. In že zato sem zadovoljen s prikazano igro, čeprav smo na obeh tekmah naredili preveč lastnih napak. Tokrat je bil naš najboljši igralec Jan Pibernik, ki je bil zelo dober na servisu, v bloku in v napadu, kjer je bil eden naših ključnih igralcev v najtežjih situacijah. Ob tej priložnosti bi se zahvalil tudi svojemu pomočniku Nejcu Smrekarju, ki na prostovoljno pomaga tako na treningih kot na tekmah in zagotovo ima nemalo zaslug, da smo se uvrstili v A ligo. Kako bo v njej, ne želim ničesar napovedovati, še zlasti glede na to, v kakšnih okoliščinah treniramo. Želim si le, da v A ligi ne bi samo sodelovali,« je po uspehu kadetske ekipe Calcit Volleyballa Aleš Hribar.

Za kadete Calcit Volleyballa so v Prvačini igrali: Gašper Hribar, Noel Šimenc, Martin Špendl, Jan Pibernik, Anže Muršak, Tim Zidar, Leon Lombergar, Teo Podobnik, Vid Jaksetič, Jan Jurič, Rok Forštnarič in libero Metod Golob.

Izidi četrtega kvalifikacijskega turnirja skupine E

Turnir v Prvačini: Go Volley – Žirovnica 2:1 (12, -20, 9), Žirovnica – Calcit Volleyball 0:2 (-25, -18), Calcit Volleyball – Go Volley 1:2 (22, -13, -12).

Vrstni red: 1. Go Volley 12 (12:3), 2. Calcit Volleyball 8 (9:4), 3. Žirovnica 4 (6:8), 4. SEP Monter Mokronog 0 (0:12).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice