Mali grad

Podelili priznanja najboljšim v Tekaškem pokalu Občine Kamnik

30.01.2015

 

Tekaški pokal Občine Kamnik je v letu 2014  potekal že tretje leto po Pravilniku tekaškega pokala Občine Kamnik. Sestavljalo ga je šest tekov, in sicer 19. gorski tek k Sv. Primožu, 26. mekinjski kros, 16. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino – Tekma za svetovni pokal, 9. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica, 6. Veronikin tek in 14. Miklavžev tek.

Pokal je obsegal 12 kategorij: mlajši dečki/deklice, dečki/deklice, starejši dečki/deklice, mladinci/mladinke, člani/članice, veterani/veteranke. Za kriterij uvrstitve v posamezno kategorijo je bilo pomembno leto rojstva. Sistem točkovanja in vrednotenja rezultatov je določen po posebnem ključu. Za končno skupno razvrstitev v pokalu je moral tekmovalec imeti uvrstitve vsaj na treh tekmah. V primeru več uvrstitev s točkami se šteje najboljših pet uvrstitev.

Najboljši tekači/tekačice (1.–3. mesto) po posameznih kategorijah so prejeli pokale. Trinajst udeležencev vseh šestih tekov pa je čakalo posebno presenečenje, vse ostale pa praktična nagrada.

Na začetku prireditve se je glavni organizator kamniškega tekaškega pokala Dušan Papež zahvalil vsem tekmovalkam in tekmovalcev, ki se jih je na vseh tekmah zbralo blizu tisoč. Prav tako se je zahvalil vsem šestim organizatorjem tekov. Podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi je izrekel navdušenje vsem tekačem, ki uspejo premagovati kilometre v vseh razmerah in na vseh terenih ter jim zaželel obilo tekmovalnih uspehov tudi v bodoče. Na koncu je prisotne pozdravil še predsednik Športne zveze Kamnik Brane Golubović. Pokale najboljšim so podeljevali vsi glavni organizatorji tekov, slednjim pa je na koncu priznanja podelil podžupan Igor Žavbi.

V najelitnejši kategoriji članov in članic je pri moških slavil Boštjan Erjavšek, pred Francijem Volkarjem in Sebastjanom Zarnikom, pri ženskah pa Katja Kosmatin, pred Nino Oražem in Uršo Trobec.

Fotografije: Nina Klisarič, KGT Papež

 

 

 


<< Nazaj | Novice