Mali grad

Podali smo dlan Anini zvezdici, ki sije za lepšo prihodnost in boljši svet

22.05.2014

 

»V današnjem svetu, kjer smo vsi vse
bolj odvisni drug od drugega,
posamezniki in narodi ne morejo
več sami reševati nekaterih težav.
Zato toliko bolj potrebujemo drug drugega.
Razviti moramo zavest o univerzalni odgovornosti.«
                                                   
(Dalaj Lama)

Šolsko kulturno umetniško društvo (ŠKUD) Verine zvezdice in Osnovna šola Marije Vere sta zvečer v Športni dvorani Kamnik organizirali dobrodelni koncert Podaj svojo dlan, in sicer za humanitarno društvo Anina zvezdica. Dogodku je prisostvoval tudi župan Marjan Šarec.

Ko so učitelji na Osnovni šoli Marije Vere v Kamniku slišali, da je ena izmed učenk rekla, da ne mara vikenda in komaj čaka na ponedeljek in šolsko malico, da se naje, so se odločili, da je potrebno ukrepati in po svojih močeh nekako pomagati takšnim družinam. Tako so se povezali z Ano Lukner in humanitarnim društvom Anino zvezdico in se odločili, da Šolsko kulturno-umetniško društvo Verine zvezdice Osnovne šole Marije Vere, v sodelovanju z Osnovno šolo Marije Vere, organizira dobrodelni koncert.

Na povabilo organizatorjev so se k sodelovanju prijazno odzvali številni kulturniki. Tako so poleg učencev in učiteljev Osnovne šole Marije Vere (na odru so se namreč predstavili Otroška folklorna skupina in Pevski zbor ŠKUD Verine zvezdice ter Učiteljski pevski zbor OŠ Marije Vere) nastopile še številne glasbene skupine, pevci, pevke ter plesalci. Zabavali so nas Gamsi, Ognjeni muzikanti, Veseli muzikanti, Stiški kvartet, Klapa Mali grad, Brigita Šuler, Saška Lendero, Zoran Predin, Dejan Vunjak, Marjan Zgonc, Folklorna skupina Tine Rožanc in plesna para Plesne šole Urška), koncert z naslovom Podaj svojo dlan pa je povezoval znan radijski in televizijski voditelj Denis Avdić.

Župan Marjan Šarec je ob današnjem prvem dobrodelnem koncertu Aninih zvezdic dejal: »Nocoj bo zagotovo lep večer in se bomo poveselili, razlog za veselje pa imamo, to je solidarnost in pripravljenost, da darujemo in pomagamo. Kadar nam je težko, ko mislim, da se delo ne obrestuje, da se ne obrestuje več truditi, takrat se spomnim Ane Lukner, ki pravi, da smo Slovenci vendarle preveč črnogledi, da vse preveč vidimo stvari črno in imamo premalo upanja. Seveda boste rekli, da samo upanje ni dovolj. Res je. Samo upanje ni dovolj, ampak spodbuditi optimizem in prožiti upanje pa je namen takšne prireditve, kot smo ji priča danes. Današnja prireditev bo omogočila, da se marsikateri otrok ne bo več bal vikendov, ampak se jih bo morda bolj veselil in užival brezskrbno življenje. Ko smo včasih poslušali, da so otroci v Afriki lačni, da nimajo osnovnih stvari, smo si mislili, to je nekje tam daleč, daleč proč od nas. A žal smo danes priča lačnim otrokom, ki so čisto blizu nas, v našem okolju, ki nimajo osnovnih stvari za človeka vredno življenje, še huje pa, da nimajo hrane. Zato je prav, da jim darujemo. Sami ne bomo prikrajšani, a se bomo počutili veliko bolje, ko bomo naredili korak in vlili upanje tistim, ki nimajo toliko kot mi in morda, tudi niso tako srečni, kot smo mi. Iskrena hvala vsem v tej dvorani. Iskrena hvala nastopajočim in iskrena hvala zvezdicam, ki ste to organizirale.« Vsekakor pa je bila danes tudi priložnost za zahvalo kamniškim Aninim zvezdicam, ki s požrtvovalnimi dejanji in neverjetnim občutkom odgovornosti do ljudi svetijo mnogim družinam in posameznikom, jim dajejo upanje ter rišejo nasmehe za lepšo prihodnost.

Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju, obiskovalci pa so v zameno za vstopnico prinesli po dva izdelka hrane z daljšim rokom uporabe (npr. testenine, riž, polenta, sladkor, konzervirana hrana, kosmiči, polenta, čaj, kava, olje, kis, sol, moka, kaša, paštete, čokolada…), ki jih bo organizacija Anina zvezdica porazdelila med socialno ogrožene družine na območju Kamnika.

Naredite tudi vi nekomu svet boljši in bolj prijazen, skupaj nam bo uspelo!


<< Nazaj | Novice