Mali grad

Pod streho prvi del oskrbovanih stanovanj »Pod skalco«

13.10.2010

 

Gradnja oskrbovanih stanovanj »Pod skalco« v neposredni bližini Doma starejših občanov v Kamniku poteka po predvidenih terminskih načrtih. Pod streho so 3 objekti s skupno 96 stanovanji, ki bodo vseljiva maja 2011.

Predstavniki investitorja – podjetja Dolenjgrad so danes pripravili predstavitveno srečanje za bodoče stanovalce in potencialne kupce. Ti so se tako lahko na svoje oči prepričali, da gradnja novih stanovanj, ki bodo prilagojena starejši populaciji, poteka po predvidenih terminskih načrtih. 96 stanovanj v prvih treh objektih bo vseljivo maja 2011, pričetek gradnje II. faze oziroma 50 stanovanj v še dveh objektih pa načrtujejo v spomladanskih mesecih prihodnjega leta. Ta bodo vseljiva sredi leta 2012.

Kot je na današnjem dogodku povedal direktor podjetja Dolenjgrad Ivan Samotorčan, bo dodatno udobje prispevala tudi 24 urna nujna pomoč preko klicnega centra ter socialna in zdravstvena oskrba. Vsako stanovanje ima zagotovljeno parkirno mesto, ki se nahaja v parkirni hiši v kletni etaži. Vsi objekti bodo opremljeni z dvigalom, ki bo prilagojeno tudi za dostop gibalno oviranim osebam ter bolniški postelji.

Direktor Samotorčan še dodaja, da svojim kupcem ne želijo ponuditi le bivanja, temveč pripravljajo v sodelovanju z okoliškimi ponudniki turističnih storitev, mladinskimi in drugimi centri, kar nekaj dodatnih aktivnosti, ki bodo popestrila življenje v tej mirni, zeleni soseski. Dogodek je izkoristil tudi za zahvalo Občini Kamnik in kamniški upravni enoti za dobro sodelovanje.

Župan Smolnikar je izrazil zadovoljstvo, da se uresničuje zazidalni načrt M1 – Pod skalco, ki so ga na občini sprejeli pred 7 leti in je že takrat vključeval gradnjo infrastrukture namenjene starejšim.

 


<< Nazaj | Novice