Mali grad

Počitniško varstvo na Osnovni šoli 27. julij Kamnik

02.07.2014

 

Prvi teden počitniškega varstva je za nami. Včeraj je otroke na OŠ 27. julij Kamnik obiskal župan Marjan Šarec.  

Društvo Počitniško varstvo Kamnik je s pomočjo Občine Kamnik letos organiziralo poletno počitniško varstvo od 26. 6. 2014 do 29. 8. 2014. Varstvo poteka od 7. do 16. ure na Osnovni šoli 27. julij Kamnik v centru Kamnika. Poletno počitniško varstvo je namenjeno učencem od 1. do 5. razreda. Poskrbeli so za pester, aktiven program, ki zajema ustvarjalne, športne delavnice, dnevni obisk bazena, tematske dneve, izlete in še marsikaj. 

Na začetku so imeli otroci veeeliko dela, potrebno je bilo urediti prostor. Napolnili so ga z otroško energijo, smehom in veseljem. Uredili so  mize, izdelali koš za ločevanje smeti, popestrili prostor z ladjicami in ustvarjali iz perlic … Seveda tudi na pravila “Lepega vedenja” v počitniškem varstvu niso pozabili. Zato so napravili VELIK PLAKAT, ki jih bo čez celo poletje opozarjal, da ne bodo naredili prevelike LUMPARIJE. Čeprav prejšnji teden ni bilo sončka in niso mogli na bazen, jim je bilo na igrišču vseeno lepo. Plezanje, trampolin in delavnice na prostem so ZAKOON!

Drugi teden počitniškega varstva je obarvan v zgodbo o PIKI NOGAVIČKI. Število otrok se vsak dan veča, tako da jim res nikoli ni dolgčas. Včeraj so spoznali Piko Nogavičko, jo narisali ter izdelovali njeno opico Fickota iz kolaža. Pogovarjali so se tudi o bontonu ter o pravilih počitniškega varstva. Izdelovali so tudi pisane verižice, zapestnice ter se zabavali ob igrah gnilo jajce, med dvema ognjema, košarki. Seveda pa niso mogli mimo svetovnega nogometnega prvenstva in tako so se preizkusili tudi v ročnem nogometu.

Besedilo povzeto po: www.pocitniskovarstvo.si


<< Nazaj | Novice