Mali grad

Počitniško varstvo 2016 s pestrim programom in nekaterimi novostmi

16.05.2016

 

Počitniško varstvo 2016 s pestrim programom in nekaterimi novostmiDruštvo Počitniško varstvo Kamnik bo tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organiziralo poletno počitniško varstvo, in sicer od ponedeljka, 27. 6. 2016 do srede, 31. 8. 2016. Varstvo bo potekalo na Osnovni šoli 27. julij v centru Kamnika, vsak dan med ponedeljkom in petkom, od 7. do 16. ure.

Vabljeni so vsi učenci od 1. do 5. razreda. Letos bodo naše počitniške dni programsko zaznamovale otroške risanke, ki smo jih že skoraj pozabili. Vsi termini bodo poimenovani po znanih otroških risankah, katerih osnova bo rdeča nit za dejavnosti v terminih.

Poskrbeli bomo za pester in aktiven program. Ne bo manjkalo ustvarjanja, športnih dejavnostih, organizirali bomo tudi različne izlete. Ob toplih in sončnih dneh bomo obiskali tudi bazen.

Letošnja novost počitniškega varstva je unikatno počitniško varstvo za otroke s posebnimi potrebami. Pilotni projekt je društvo ustvarilo na osnovi želja staršev učencev Osnovne šole 27. julij Kamnik. S pilotnim projektom se bo kvaliteta počitniškega varstva v občini Kamnik povečala. Namen projekta je zagotoviti možnost počitniškega varstva vsem otrokom v Občini Kamnik, vključno z otroki s posebnimi potrebami.

Projekt je  nastal v sodelovanju z Osnovno šolo 27. julij Kamnik, sofinanciranje je potrdila Občina Kamnik. Poskusni teden počitniškega varstva za otroke s posebnimi potrebami se bo izvajal od ponedeljka, 4. 7. 2016 do petka, 8. 7. 2016 in je namenjen učencem Osnovne šole 27. julij. V primeru, da bo pilotni projekt izpolnil pričakovanja in cilje, se lahko varstvo za otroke s posebnimi potrebami v naslednjih letih razširi na več poletnih dni. 

Program varstva

sprejem otrok, risanje, namizne družabne igre, …

dopoldanska malica (poskrbite sami, npr. sadje, kruh ), športne aktivnosti v telovadnici ali na prostem, ustvarjalne delavnice, štafete, rolanje, izleti

kopanje na kamniškem bazenu

kosilo, nadaljevanje programa (ustvarjalne delavnice, izleti, športne aktivnosti na prostem ali v telovadnici,…)

popoldanska malica (poskrbimo mi)

razne igre, ustvarjanje, poslušanje glasbe, … odhod otrok.

Prijave potekajo do ponedeljka, 23. 5. 2016. Število otrok bo omejeno. Prijavnico lahko dobite na spletni strani matične šole, na spletni strani društva: http://pocitniskovarstvo.si/ ali tukaj. Cena dnevnega varovanja z vključenim kosilom, popoldansko malico, programom, zavarovanjem in akontacijo znaša 8 evrov.

Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 040 420 347, prek e-maila: pocitnisko.varstvo@gmail.com

Besedilo: Društvo Počitniško varstvo Kamnik, Gordana Kotnik in Boštjan Košir


<< Nazaj | Novice