Mali grad

Počastitev prostovoljcev Društva upokojencev Kamnik

28.12.2015

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil prijetnega druženja, kjer so se v gostišču Marjanca zbrali prostovoljci Društva upokojencev Kamnik.

Ob zaključku letošnjega leta, ki je bilo za Društvo upokojencev Kamnik vsekakor uspešno, zasluge za to, brez kančka dvoma, nosi tudi 35 prizadevnih prostovoljcev Društva, ki s svojo prisotnostjo med naše najstarejše občanke in občane širijo dobro voljo v projektu »Starejši za starejše.« Medse pa so člani kamniškega Društva danes povabili tudi tiste, ki skrbijo za svoje nepokretne starejše družinske člane in jim na ta način izrekli veliko zahvalo, zahvalo za njihovo skrb in podporo.

Zbrane je ob tej priložnosti sprva pozdravil predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak, ki se je vsem iskreno zahvalil za požrtvovalnost, dobroto in dobro voljo, ki jo trosijo med članice in člane njihovega društva.

Čestitkam se je pridružil tudi župan Marjan Šarec in dodal: »To so zagotovo težke situacije. Situacije, ko nas življenje preizkuša na hujši možni način. Za bolnika so dnevi enaki dnevu. Težko je za bolnika, še težje za svojce oziroma ljudi zraven bolnika. Tudi za vas prostovoljce. Zagotovo je vaše delo  izjemnega pomena, brez vas bi bil sami, nepreskrbljeni in njegova usoda vprašljiva. Vesel sem, da sodelujete, se zavedate pomena pomoči, znate prisluhniti drug drugemu. Potem je, ne glede na težave, vsem lažje. Novo leto, ki prihaja, naj vam prinese čim več zdravja, zadovoljstva in veselja, kajti brez teh stvari ni nič. Denar vsekakor ni merilo. Biti prostovoljec je posebno veselje. Dr. Doplihar je odličen primer tega, kako lahko za neplačano delo dobimo veliko lepše plačilo kot denar. Lepo je videti zadovoljne ljudi, ki si jim polepšal dan. Ljudje se bomo morali čedalje bolj vključevati v prostovoljne dejavnost, zato, da bomo spet odkrili bistvo človeka. Hvala vam za vaše delo in vse dobro v novem letu.«

»Nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči – in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi

HVALA PROSTOVOLJKE IN PROSTOVOLJCI!


<< Nazaj | Novice