Mali grad

Po štirih letih na Veliki planini zopet smučanje

13.02.2016

 

Po štirih letih na Veliki planini zopet smučanjeZ veseljem vam sporočamo, da smo dočakali dovolj veliko pošiljko snega, s tem pa pričetek zimskih aktivnosti na Veliki planini. Snežna odeja je dovolj velika, da smo po nekaj sušnih letih lahko znova odprli progo Šimnovec. Obenem je snežna napoved tudi za naslednje dni obetavna, v deželo pa prihajajo počitnice. Vabimo vas, da doživite zimsko pravljico na Veliki planini.

Smučišče Šimnovec in otroško smučišče Jurček bomo odprli jutri, 14. februarja 2016, in sicer od 9. do 15. ure.

Smučišče Velika planina se razprostira na višini med 1412 in 1666 metrov ter ponuja 3 kilometre smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane in Kranja.

Na Veliki planini obratuje novo postavljena vlečnica Jurček, namenjena otrokom in smučarjem začetnikom, ter sedežnica Šimnovec, ki je bila lani generalno obnovljena.

Vodja obratovanja smučišča na Veliki planini Andrej Potočnik je z veseljem sporočil: »Na Veliki planini imamo trenutno 50 centimrtrov naravnega snega. Jutri bodo proge urejene in pripravljene za prve smučarje in sankače. Ekipa zaposlenih družbe Velika planina, d.o.o. je proge urejala zadnja dva dneva, veliko dela pa nas še čaka v prihodnjih dneh, saj pričakujemo še nadaljnje pošiljke snega.«

V neposredni bližini smučišča je gostišče Zeleni rob in okrepčevalnica Skodla, kjer se obiskovalci lahko okrepčajo. Na Zelenem robu ponujamo odlične jedi na žlico in najboljše štruklje daleč naokoli, v Skodli pa prigrizke in pizze.  

Odrasla celodnevna karta je le 18 evrov, otroška 16 evrov, družinska (dva odrasla in do štiri otroci) le 30 evrov. Cene vključujejo tudi nihalko. Več informacij in živa kamera na www.velikaplanina.si.

Tehnični podatki smučišča

Naprave

Dolžina

Zahtevnost

Število smučarjev / h

Dvosedežnica Šimnovec

1500 metrov

srednje zahtevna proga

1200/h

Vlečnica Zeleni Rob

800 metrov

srednje zahtevna proge

800/h

Vlečnica Jurček

300 metrov

lahka proga

300/h

Pripravljamo tudi nočno sankanje. Z nočnim sankanjem pričnemo prav tako v nedeljo, 14.  februarja 2016. Proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 kilometra ter primerno urejena in osvetljena. Nočno sankanje bo možno od 17. do 20. ure. Zadnja nihalka vas v dolino odpelje ob 21. uri. Za organizirane večje skupine se odhod v dolino z nihalko lahko podaljša do 22. uri. Cena nočnega sankanja je 15 evrov, možna pa je tudi izposoja sani, cena izposoje je 2,5 evra.

Pri zgornji postaji nihalke si lahko izposodite krplje in pohodniške palice za 5 evrov na dan in se s krpljami odpravite na potep po Veliki planini.

Besedilo in fotografije: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice