Mali grad

Po skorajda mesecu dni prva nova okužba s COVID-19 v občini Kamnik

23.06.2020

 

Po skorajda mesecu dni prva nova okužba s COVID-19 v občini KamnikObčinski štab Civilne zaščite je bil danes dopoldan, 23. junija 2020, obveščen o prvem novem primeru okužbe s COVID-19. Epidemiologi že zbirajo podatke o izvoru okužbe in morebitnih stikih.

Župan in Občinski štab Civilne zaščite sta takoj po obvestilu sprejela prve ukrepe za preprečevanje okužbe v naši občini ter ključnim organizacijam naročila spremljanje stanja in dosledno izvajanje preventivnih ukrepov. Vsi člani Občinskega štaba Civilne zaščite in ključne organizacije so bile nemudoma obveščene o pojavu prve okužbe in tako že potekajo prve aktivnosti ter sestanki med organizacijami, ki so ključne pri obvladovanju okužbe in preprečevanju širjenja virusa v občini (na primer Dom starejših občanov Kamnik in Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik).

Občinski štab Civilne zaščite bo še naprej aktivno spremljal razmere in preventivne aktivnosti posameznih organizacij v naši občini, in sicer s ciljem preprečevanja širjenja okužbe v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, pristojnimi ministrstvi ter epidemiologi. Še vedno pa veljajo preventivni ukrepi, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Preventivni ukrepi

Za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice