Mali grad

Po osmih letih v finalu državnega prvenstva

23.03.2012

 

CALCIT VOLLEYBALL : SALONIT ANHOVO    3 : 1  (23,-21,18,17)

Športna dvorana Kamnik, Sodnika: Boris Skudnik (Mežica),  Bernard Valentar (Prevalje), gledalcev 400.

CALCIT VOLLEYBALL: Bezek , Hribar-libero, Sušec 8,  Novljan Žan , Jereb 1, Smrekar, Ribič-libero, Planinc 17, Pokeršnik 16,  Brus 12, Novljan Jošt ,  Stavbar 11, Kotnik , Mihajlovič 6; Trener Luka Slabe

SALONIT:  Česnik , Koncilja 12, Lazar , Bektašević, Kovačič Jani-libero , Kovačič Andrej 13, Pirih, Paliska 17, Mijatovič 7, Bregant 10,  Krivec 2; trener Andrej Urnaut

Prav gotovo ga ni odbojkarskega navdušenca, ki ne bi pozdravil odločitev RTV Slovenija, da se je v letošnji sezoni prvič odločila pokrivati tudi polfinale Državnega prvenstva pri moških. In ni se zmotila. Kamničani in Kanalci so prikazali igro, ki je navdušila vse v dvorani in verjamemo tudi pred TV zasloni.

Salonitovci so pri žrebu zahtevali menjavo strani, kar pa jim ni prineslo uspeha, saj so bili Kamničani v prvem setu boljši nasprotnik. Hitro so si priigrali sicer manšo prednost, ki pa so jo znali zadržati vse do konca seta, čeprav so se gostje ob koncu seta približali le na eno točko. Drugi set so bolje začeli gostje, kjer sta se razigrala Kovačič in Paliska. Salonit si je priigral prednost štirih točk, 12:8, ki jih Kamničani kljub temu, da so imeli v zraku žogo za izenačenje na 16, niso mogli več ujeti. V tretjem setu smo spremljali izenačeno igro do sredine seta. Takrat so Kamničani odlično zaigrali v bloku in si priigrali sedem točk prednosti, kar je bilo dovolj za mirno končnico. Tudi v začetku četrtega seta domači niso popuščali v obrambi in hitro povedli z 11:4. Svoj šov je nadaljeval Boris Brus, ki je kraljeval na mreži in gostje so bili pri 16:8 potopljeni. Razlika je sicer še naraščala, ob koncu seta pa so si domači privoščili nekaj napak, ki pa jih navijači niso zamerili, saj so se že kmalu po dvajseti točki začeli veseliti velikega uspeha skupaj z domačimi igralci, ki so se po osmih letih uspeli uvrstiti v veliki Finale. Tako Calcit Volleyball še enkrat piše zgodovino slovenske odbojke, saj je prvi klub, ki ima kar dve ekipi v velikem finalu.

Resnično, kapo dol vodstvu, sponzorju in vsem, ki v kamniškem klubu skrbijo za to, da kamniška odbojka dela na takšnem nivoju vse od osamosvojitve in tudi že pred tem. Veliko Finale se začne v sredo, že v torek pa bomo v Kamniku navijali za dekleta, ki bodo v drugi tekmi finala poskušale izenačiti rezultat v zmagah.

Besedilo: Cico1

 


<< Nazaj | Novice