Mali grad

Po kadetskih ekipah v Calcitu začeli tudi najmlajši

03.09.2013

 

Prvi ponedeljek v septembru ni pomenil le začetek novega šolskega leta, pač pa tudi to, da so z redno vadbo začeli tudi v najmlajših selekcijah Calcit Volleyballa. Pravzaprav so nekateri najmlajši s treningi začeli že pred časom, saj so se v nedeljo vrnili s tabora na Krku, ki so ga vodili Živa Cof (vodja tabora) ter trenerke Željana Blagojevič, Barbara Novak, Tinkara Korošec in trener Nejc Smrekar. Z njimi je bil na Krku tudi organizator tabora Franci Kramar. Že kar nekaj časa pa ob vseh štirih članskih ekipah in obeh mladinskih trenirata tudi kadetski ekipi, ki ju vodita Franci Obolnar (kadetinje) in Aleš Hribar (kadeti).

»V novi sezoni bom v kategoriji dečkov starejše dečke in mini odbojko vodil jaz, malo odbojko pa Nejc Smrekar. O sestavah ekip in ciljih v novi sezoni bomo lahko kaj več povedali šele v prihodnjih dneh,« je pred prvim treningom povedal Jure Sitar. Prav tako v prihodnjih dneh bodo formirali ekipe v kategoriji deklic. Tudi v letošnji sezoni jih bodo vodile Živa Cof, Barbara Novak in Željana Blagojevič. Zato pa je že nekaj časa znano, da bo tudi v letošnji sezoni žensko kadetsko ekipo vodil Franci Obolnar, ki je s svojimi varovankami že začel s treningi. V minuli sezoni je s kadetinjami tekmovanje končal na devetem mestu, v letošnji načrtuje najmanj ponovitev tega uspeha, če ne celo korak naprej. »Dekleta so na treningih prizadevna, kažejo tudi nadarjenost, čeprav pogrešam kakšno res vrhunsko igralko v tej kategoriji. Toda ne glede nato, mislim, da nekatere med njimi lepo napredujejo in bi nanje v prihodnosti lahko računali tudi v prvi članski ekipi,« je povedal Obolnar.

Z nekaj več težavami se v moški kadetski ekipi ukvarja Aleš Hribar. Trenutno ima na voljo le Gašperja Hribarja, Metoda Goloba, Anžeta Muršaka, Jana Pibernika, Tima Zidarja, Roka Forstneriča, Leona Lombergerja, Vida Laksetiča, Jana Juriča in Tea Podobnika. »Jurič in Podobnik sta bila na Krku, tako da sem imel na treningih le sedem, osem igralcev, druge pa moram kar malce pokritizirati, saj na treninge prihajajo neredno in s tem kažejo svojo neresnost. Včasih se zgodi, da mi kdo pošlje sms kakšno uro pred treningom, na njem pa ni ravno pravega razloga za neudeležbo. Rad pa bi pohvalil Gašperja Hribarja, ki je poleti igral odbojko na mivki, zdaj pa je treniral tudi dvakrat dnevno in gre resnično s hitrimi koraki naprej tudi proti prvi ekipi. Upam, da mu bodo sledili tudi drugi njegovi soigralci, kajti, če ne, bodo lahko težave. Ravno zato je za zdaj težko govoriti o ciljih v novi sezoni, trenutno pa je naša največja težava ob slabi udeležbi na treningih ta, da nimamo organizatorja igre. Tako bomo morali koga izmed igralcev preseliti na to igralno mesto, toda ob dobri volji in treningu bomo tudi to lahko nadomestili. Če se bodo igralci zavedali, da so treningi nujno potrebni, lahko z delom in borbenostjo dokažemo, da ne bomo noben manko na slovenskem kadetskem zemljevidu. Skratka, ko bomo razčistili, kdo in kje bo igral, bomo lahko konkretizirali tudi svoje cilje,« je bil nekoliko bolj obširen trener kadetske ekipe Calcita Aleš Hribar.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice