Mali grad

Po hudem boju točka za Kamničanke, Brez Pereire se Calcitu ni izšlo

23.11.2017

 

Po hudem boju točka za Kamničanke

Odbojkarice Calcit Volleyja so v drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Olomoucu premagale madžarsko ekipo Vasas iz Budimpeštes 3:2 (23, -23, -17, 21, 11). Kamničanke, ki so s sedmimi točkami trenutno na četrtem mestu v srednjeevropski ligi, bodo svoji naslednji tekmi v tem tekmovanju igrale na turnirju v Mariboru, 6. januarja proti madžarski ekipi , dan pozneje pa jih čaka slovenski obračun z Novo KBM Branikom. Ta tekma bo štela tudi za državno prvenstvo.

Calcit Volley – Vasas Budimpešta  3:2 (23, -23, -17, 21, 11)

Olomouc – Športna dvorana UP, gledalcev 50, sodnika: Kovač, Niklova (oba Slovaška).

Calcit Volley: Grudina 22, Peterson, Mihevc 5, Blažič 7, Igličar 22, Mihalinec 9, Zaplotnik, Pogačar, Zatković, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 11, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Vasas Budimpešta: Simić 18, Hanelline 19, Kostelanska 18, Török 15, Juhar – libero, Ambrosio, Vietti 1, Durst 3, Kiss - libero, Bodovics 7, Mihaly, Papp. Trener: Zoltan Jokay.

Po bolečem porazu na uvodni tekmi turnirja v Olomoucu proti domačinkam, ko kamniškim odbojkaricam ni prav nič uspevalo, so varovanke Gregorja Rozmana danes le zbrale in prišle do svoje tretje zmage v srednjeevropski ligi. Resda minimalne, a so z njo ostale v igri za uvrstitev na zaključni turnir, kamor se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe po rednem delu tekmovanja.

V prvem nizu so bile večinoma v prednosti kamniški odbojkarice, ki so po zaostanku treh točk (1:4) na servis Urške Igličar, dosegla je tudi dva asa, po bloku Tine Grudine povedle s 6:4. Igličarjeva je svojo ekipo popeljala do treh točk prednosti (9:6), ob drugem tehničnem odmoru pa so Kamničanke zaostajale za dve. Grudina in Igličarjeva, ki je bila spet na servisu, sta poskrbeli za preobrat in novo kamniško vodstvo za plus tri (20:17), v končnici niza pa so slovenske podprvakinje izkoristile drugo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih. V napadu je bila uspešna kapetanka ekipe Urška Igličar.

Tudi drugi niz je minil v izenačeni igri, ekipa iz Budimpešte pa si je prvo večjo prednost priigrala ob drugem tehničnem odmoru (16:12). Slovenske podprvakinje so nekoliko padle na sprejemu, imele so tudi težave z učinkovitostjo v napadu, ki so jo rešile z vstopom Helene Mijoč, ki je na dvajseti točki izid izenačila. Vendar do popolnega preobrata ni prišlo, kajti po lastni napaki Kamničank so madžarske odbojkarice izid v nizih izenačile.

V tretjem nizu so se težave Kamničank na sprejemu v predvsem v napadu nadaljevale, neuspešne pa so bile tudi v bloku, kjer jim predvsem ni uspelo zaustaviti Slovakinje Marie Kostelanske. Po zaostanku šestih točk ob drugem tehničnem odmoru so slovenske podprvakinje po novi točki Kostelanske zaostajale že za osem točk (12:20). S tem je bil tretji niz, v katerem so kamniške odbojkarice uspešno zaključile le deset napadov, dokončno odločen. Z asom ga je končala Anna Durst.

Čeprav so odbojkarice Calcit Volleyja v četrtem nizu že zaostajale za pet točk (6:11), je bilo nadaljevanje zanje veliko bolj uspešne. Na servis Helene Mijoč so dosegle šest zaporednih točk za vodstvo z 12:11, po novi seriji točk, zadnjo je dosegla Mijočeva, pa je bilo že 19:13 za kamniško ekipo. A ji to še ni zagotavljalo mirne končnice niza, kajti po napadu Kate Török je bilo le še 22:21 za slovenske odbojkarice, ki pa so po zaslugi Igličarjeve in Pie Blažič le prišle do zmage v četrtem nizu.

V odločilnem petem nizu so Kamničanke do odločilne prednosti prišle po menjavi strani. Nanjo so odšle s prednostjo dveh točk, Grudina, Igličar in Blažič pa so z uspešnimi napadi poskrbele za vodstvo z 12:8, ki je niso več zapravile. Grudina je z blokom svoji ekipi priborila prvo od šestih zaključnih žog, tretjo je nato izkoristila Igličarjeva.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po torkovem porazu z Olomoucom se ni bilo lahko zbrati za današnjo tekmo, predvsem v psihološkem smislu. Zato sem današnje zmage toliko bolj vesel, saj se dekleta tudi po zaostanku petih točk v četrtem nizu niso predale, borile so se do konca, nagrada pa je prišla v obliki zmage. Ekipi se pozna, da je imela v zadnjih 14 dneh za sabo veliko število tekem, tako da je prisotna že precejšnja utrujenost.«

Brez Pereire se Calcitu ni izšlo

Odbojkarji Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi sedmega kroga 1. DOL za moške pred svojimi navijači izgubili s Panvito Pomgradom z 1:3 (22, -23, -23, -22). Že v petek, ob 20. uri, bodo Kamničani spet igrali doma, tokrat v okviru srednjeevropske lige. Na prvi tekmi turnirja bodo gostili Mladost iz Zagreba, v nedeljo pa jih ob isti uri čaka še tekma proti slovaški ekipi Spartak Myjava.

Calcit Volley – Panvita Pomgrad  1:3 (22, -23, -23, -22)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič, Seifried (oba Maribor).

Calcit Volley: Hribar – libero 1, Golob – libero, Novljan 4, Gil 3, Vidmar 17, Okroglič 12, Štalekar 9, Kvas 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 16. Trener: Gašper Ribič.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 16, Rojnik 16, Felkar , J. Ratkai – libero, Flisar 10, Javornik 4, Bogožalec 14, Bedrač, Hrastovec – libero, Kasnik 3. Trener: Dejan Fujs.

Ker bodo Kamničani konec tedna gostili turnir v srednjeevropski ligi, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva s Sobočani odigrali že danes. Minulo soboto so varovanci Gašperja Ribiča z odlično igro premagali Hoče, lahko delo pa so imeli tudi soboški odbojkarji, ki so bili boljši od GEN-I Volleyja.

Domači odbojkar so v dvoboj z gosti iz Murske Sobote krenili brez lažje poškodovanega brazilskega korektorja Maxsona Pereire, kljub temu pa so po bloku Saše Štalekarja zelo hitro prišli do prednosti petih točk (11:6). Obe ekipi sta naredili številne napake na svoj servis, nekaj manj Kamničani, kar jim je tudi prineslo prednost. A ne za dolgo, kajti po polminutnem odmoru so se jim Sobočani približali le točko zaostanka, po asu Gorazda Flisarja pa so izid na 14. točki izenačili. Vendar so po izenačenju Kamničani povezali svoje vrste, odlično zaigrali v bloku in obrambi ter na servis Žana Novljana po dveh uspešnih napadih Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (21:16). Niz je z drugo zaključno žogo končal kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je danes zaigral na mestu korektorja.

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s številnimi napakami na servisu, z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca pa so ob prvem tehničnem odmoru za točko vodili soboški odbojkarji, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Vidmar je po daljšem času Kamničane spet popeljal do vodstva (18:17), vendar so v končnici niza več zbranosti pokazali Sobočani, ki so po zaslugi Andreja Gruta in nove lastne napake kamniške ekipe povedli s 23:21, nato pa izkoristili drugo zaključno žogo. Servis Radoslava Gila je končal v mreži.

Tretji niz so bolje začeli varovanci trenerja Dejana Fujsa, ki so po bloku Gruta domačinom pobegnili za štiri točke (11:7), po treh zaporednih točkah Bogolažca je bilo že 15:8 za Panvito Pomgrad. S štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bil Tine Kvas, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal Radoslava Gila, so se Kamničani vrnili v igro (12:15), po dveh zaporednih napakah gostov je bil njihov zaostanek le še točka (17:18). Vendar so Sobočani po polminutnem odmoru strnili svoje vrste ter po zaslugi Gruta prišli do vodstva z 2:1 v nizih.  

Začetek četrtega niza je minil v izenačeni igri, saj si nobena ekipa do devete točke ni priigrala večje prednosti, po bloku Gorazda Flisarja pa so gostje s tremi zaporednimi točkami povedli z 12:9. Ob drugem tehničnem odmoru so Sobočani imeli že štiri točke prednosti, vendar so Kamničani z asom Okrogliča izid izenačili (17:17). V še eni razburljivi končnici so bili spet bolj zbrani gostje, ki so z asom Flisarja pobegnili za tri točke (23:20), kar jim je zadostovalo za tri osvojene točke. Tekmo je po dveh urah boja končal Rojnik.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice