Mali grad

Po dobrem prvem nizu kamniške odbojkarice popustile

11.10.2018

 

Po dobrem prvem nizu kamniške odbojkarice popustileOdbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga srednjeevropske lige Mevza v Zagrebu izgubile proti domači Mladosti z 1:3 (23, -20, -20, -20, -20). V soboto bodo kamniške odbojkarice v prvem krogu 1. DOL za ženske v soboto, ob 19. uri, gostovale v Šempetru v Savinjski dolini. Njihov nasprotnik bo SIP Šempeter.

Mladost Zagreb – Calcit Volley  3:1 (-23, 20, 20, 20)

Zagreb – Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 150, sodnika: Mezöfy in Ujhazi (oba Madžarska).

Mladost Zagreb: Pavičić 4, Kačić-Bartulović, Butigan 13, Rajković (L), Štimac 4, Grbavica 4, Volmut 9, Pažin, Kulić 2, Vrbanc 24, Jurišić 8. Trener: Saša Ivanišević.

Calcit Volley: Kotnik 7, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Mihalinec 8, Pogačar 4, Kostić 9, Janežič (L), Vukić 16, Jerala 4, Kaker 12, Zorman 1. Trener: Gregor Rozman.

Zagrebčanke so pred današnjim dvobojem s Kamničankami izgubile obe svoji tekmi, v katerih so gostovale v Bratislavi – boljši od njih sta bili ekipi Slavije in Strabaga -, Slovakinje (Strabag) pa so bile usodne tudi za odbojkarice Calcit Volleyja pred tednom dni. Za nameček so slovenske podprvakinje na tej tekmi ostale še brez Katje Mihevc, za katero je letošnja sezona bolj ali manj končana. Zato pa je trener Gregor Rozman na gostovanju v Zagrebu lahko računal na Eleno Vukić in Anjo Zorman, ki sta bili pred tednom dni bolni.

V izenačenem prvem nizu, v katerem so predvsem domačinke imele težave na sprejemu, so Kamničanke zaostajale za štiri točke (10:14), vendar so z dvema asoma Vukićeve zaostanek znižale le na točko (13:14). Do izenačenje je sicer nato prišlo šele na 17. točki, z blokom Tine Kaker pa so slovenske podprvakinje po daljšem času spet prišle do vodstva (18:17). Za vodstvo z dvema točkama prednosti je z novim asom poskrbela Polona Marušič (21:19), po seriji napak na obeh straneh pa so se vodstva z 1:0 v nizih veselile odbojkarice Calcit Volleyja.

Tudi v drugem nizu so gostujoče odbojkarice povedle z 2:0, obe točki je dosegla Manja Jerala, vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvo. Na servis Valentine Vrbanc, lani igralke Formule Formisa so Zagrebčanke prišle do treh točk prednosti (9:6), Božana Butigan pa je njihovo vodstvo povečala na sedem točk (16:9). Čeprav je Gregor Rozman nalet domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnima odmoroma in nekaterimi menjavami, to ni spremenilo poteka srečanja, kajti po bloku Lare Štimac je bilo že 23:14 za Mladost. A ji to še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja tekme, kajti s šestimi zaporednimi točkami so se jim Kamničanke približale le še tri točke zaostanka (20:23), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo.

V tretjem nizu so Zagrebčanke povedle s 4:1, nato pa ob boljši igri v napadu vztrajno večale svojo prednost. Niz je bil praktično odločen po še enem uspešnem napadu Vrbančeve, ko je bilo na semaforju že 18:10 za domačo ekipo. Podobno kot v drugem nizu, so se jim Kamničanke z dvema zaporednima asoma Katje Mihalinec in napadu Vukićeve sicer približale na tri točke zaostanka (17:20), vendar je bilo po asu Štimčeve in vodstvo Zagrebčan z 22:17, njihovega odpora konec.

Tudi v četrtem nizu so imele kamniške odbojkarice težave predvsem v napadu, čeprav so bile na sprejemu celo boljše od domače ekipe, prav tako v bloku in na servisu. Toda vse to ni bilo dovolj, da bi ogrozile zmago Zagrebčank, ki so v svojih vrstah imele več razpoloženih igralk, nezaustavljiva je bila Vrbančeva, ki je s štirimi zaporednimi točkami pred vstopom v končnico niza Mladosti zagotovila pet točk naskoka (20:15). Tako kot v drugem in tretjem nizu so se jim Kamničanke približale na tri točke, zadnjih pri izidu 20:23, spet pa je bila odlična Valentina Vrbanc tista, ki ni dovolila preobrata.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice