Mali grad

Po dirki Po Sloveniji bodo krog okoli Kamniško-Savinjskih Alp prevozili tudi najboljši rekreativni kolesarji

22.06.2018

 

V nedeljo, 8. julija, bo na sporedu najbolj zahteven kolesarski maraton v Sloveniji s slikovito traso okoli Kamniško-Savinjskih Alp.

Maraton Alpe Scott velja za največji izziv med rekreativnimi kolesarji, saj jih na trasi čakajo kar trije alpski prelazi – Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec. Na cilju v Kamniku, ko je krog sklenjen, je za udeleženci 130 km in 2000 metrov premagane višinske razlike. Organizatorji tudi letos na startu v Kamniku pričakujejo več kot 600 kolesarjev tako iz Slovenije kot iz tujine.

Nekoč zmagovalca Maratona Alpe, danes na dirki Po Sloveniji

Med zmagovalce Maratona, ki bo letos potekal že v svoji 12. izvedbi, sta se v preteklih zapisala tudi Primož Roglič in Luka Mezgec. Mezgec (ekipa Mitchelton–Scott), ki danes velja za najboljšega sprinterja med slovenskimi profesionalnimi kolesarji, je lovoriko Maratona Alpe osvojil leta 2009 še kot gorski kolesar, že naslednje leto pa se je začela njegova pot med profesionalne kolesarje. Roglič (Lotto NL Jumbo), ki je samo letos osvojil tri etapne dirke in je brez dvoma najboljši slovenski kolesar vseh časov, pa je ciljno črto Maratona Alpe najhitreje prečkal leta 2012, ko je končal kariero smučarskega skakalca in se začel ukvarjati s kolesarstvom.

e-Bike na e-Alpah

Organizatorji na 12. Maratonu Alpe Scott kot pilotni projekt predstavljajo e-Bike kategorijo. Kot prvi rekreativni cestni maraton udeležbo na ta način omogočijo tudi kolesarjem z električnimi kolesi znotraj posebne enotne kategorije. Ker Maraton Alpe zaradi zahtevnosti trase velja za velik izziv, udeleženci pa so vsako leto le najbolje pripravljeni rekreativni kolesarji, bodo tokrat priložnost dobili tudi kolesarji s slabšo fizično pripravljenostjo. Zanje bo to zagotovo priložnost, da lažje premagajo vzpone na Maratonu, uživajo v slikoviti pokrajini, so športno aktivni in, ne pozabimo, tudi ekološko osveščeni, saj bi se konec koncev na pot okoli Kamniško-Savinjskih Alp lahko podali tudi na način, ki je okolju manj prijazen. Prijave na e-Alpe so možne še do 29. junija.

Start in cilj tudi letos na obrobju Kamnika

Startno-ciljni prostor bo tudi letos, zaradi del ob kamniški obvozni cesti, na obrobju Kamnika ob športnem stadionu Mekinje.

Ugodnejše predprijave na Maraton Alpe Scott potekajo še do 29. junija 2018 na povezavi PRIJAVA.

Maraton Alpe Scott


<< Nazaj | Novice