Mali grad

Pluženje in posipanje občinskih cest, nevarnost poledice

31.01.2015

 

Komunalne službe so že od 3. ure zjutraj na terenu in izvajajo posipanje ter pluženje občinskih cest, saj je zaradi nizkih temperatur nevarnost poledice. Prav tako se je na območju mesta pričelo z odstranjevanjem snega s tržnice in javnih površin.

Tekom dneva, se bo izvajalo pluženje cestnih odsekov, kjer je na vozišču plundra in sneg. Nadzorne službe občine sporočajo, da so vse enote na terenu in aktivno izvajajo naloge zimske službe.

Po napovedih vremenoslovcev, bo danes delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, v zahodnih krajih tudi pretežno oblačno. Tam bodo predvsem sredi dneva in popoldne kratkotrajne krajevne plohe, najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6. Ponoči se bo od zahoda pooblačilo in jutri zgodaj zjutraj se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo dopoldne širile proti vzhodu, po večini bo snežilo. Po zadnjih napovedih naj bi zapadlo med 5 do 10 centimetrov snega.

Občina Kamnik opozarja, da pozimi, ko so vremenske razmere nepredvidljive, moramo udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, računati na možnost hitre spremembe voznih razmer. Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu ustrezna zimska oprema.


<< Nazaj | Novice