Mali grad

Ples seniorjev na Bledu

18.03.2013

 

Društvo upokojencev Kamnik ima kar razvejano dejavnost. V zimskih mesecih si krajšajo dolge večere z vedno bolj priljubljeno dejavnostjo – plesom. Prijetno druženje je letos privabilo že blizu 20 parov. Ob tej priliki velja zahvala tudi vodstvu Doma kulture Kamnik, ki nam omogoča redno tedensko vadbo. Poleg prijetne družbe in vrtenja v ritmu glasbe, se vedno najde tudi priložnost za učenje novih korakov.

Po srečnem naključju smo izvedeli o organizaciji plesnih večerov za seniorje, ki ga organizira restavracija Panorama na Bledu. Prvi obisk v lanskem letu je bil še nekako negotov in v strahu. Vendar je trema hitro minila, saj smo se lahko sproščeno zavrteli v prijetnih ritmih glasbe Mihe Kralja in prikupne pevke. 

Ob našem tretjem obisku, v nedeljo, 17. marca 2013, pa smo lahko na pobudo animatorke Anice Svetine premnogim obiskovalcem nekoliko predstavili našo dejavnost. Posebej smo ponosni, da smo imeli v naši »delegaciji« tudi našega župana Marjana Šarca. Resnično smo mu hvaležni, da je s svojo prisotnostjo popestril našo predstavitev in ji dal še poseben pečat. Predno je prišel naš župan do besede je na hodniku zadonela skladba Veselo v Kamnik v izvedbi Društva ljubiteljev harmonike iz Godiča, ki so se nam prijazno pridružili. S svojim izvajanjem so zelo popestrili celotno dogajanje. Tudi izbrane besede župana so bile odmevne. Za zaključek naše predstavitve pa smo plesalci predstavili našo koreografijo angleškega valčka, ča ča ča in za zaključek smo se zavrteli ob glasbi hitrega dunajskega valčka. Omeniti velja še simpatično gesto gostiteljev, ki so ob dnevu žena in materinskem dnevu vse ženske obdarili z lončnico. Po srečnem naključju smo tudi mi imeli rožici, ki jo je naredila skupina žensk – gostiteljica je bila ganjena. Ob tej priliki naj povem, da bo naslednja delavnica izdelovanja rož, v petek, 22. marca od 9. ure dalje v prostorih DU Kamnik. Vabljeni.

Letošnja sezona plesnih večerov v DU Kamnik se koncem meseca marca končuje. Ob slovesu si že kličemo nasvidenje meseca novembra. 

Besedilo in fotografije: Miha Prosen


<< Nazaj | Novice