Mali grad

Ples drobnih snežink krasil tržni dan Okusi Kamnika

27.12.2014

 

Zadnji letošnji tržni dan  Okusi Kamnika – Podeželje in Eko je, kljub nizkim temperaturam, na kamniški Glavni trg privabil veliko obiskovalcev, željnih lokalno pridelanih živil.

Na bogato obloženih stojnicah so od 8. do 13. ure pridelke lokalnega okolja ponujali: Zelenjavni vrt Tina, Bio Iris, Kmetija Pr' Anžič, Kmetija Pr' Gabršk, Kmetija Trebušak, Kmetija Jenko, domače mesnine Soud, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Ribogojnica Mihovc, Hiša slaščic Tarangela, Čebelarstvo Starovasnik, Oljarna Kolarič, Kmetija Šenveter, gostilna Vovk in Rokodelstvo Damjana Spruk.

Da je zadnja sobota v mesecu rezervirana za tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, je med domačini že dobro znano. Utečena praksa pa so tudi podrobnejše predstavitve posameznih jedi blagovne znamke Okusi Kamnika. Po kamniški kajžarci je dišalo na stojnici pri »Mesarju Antonu iz Kamnika«.

Z domačo in umetnostno obrtjo sta se na tržnem dnevu tokrat predstavili Mika Art in Kjuti. Ljubki izdelki, izpod pridnih prstkov oblikovalk, so popestrili odlično stojnično ponudbo na Glavnem trgu.

Tudi v prihodnjem letu bodite z nami in uživajte v okusih tradicionalnih jedi, ki so pripravljene iz lokalno pridelanih sestavin.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice