Mali grad

Plavalni klub Calcit Kamnik uspešno na uvodnih tekmah

18.10.2021

 

Plavalni klub Calcit Kamnik uspešno na uvodnih tekmahUvrstitve na prvih dveh tekmah v sezoni 2021/22 so nakazale, da bo tudi to sezono Plavalni klub Calcit Kamnik posegal po visokih rezultatih. V Kranju Steletu srebro, Štuparju bron v absolutni konkurenci.

Zimski del sezone poteka v 25 metrskih bazenih. Tako je na bazenu v Športnem centru Ribnica v soboto, 16. 10. 2021 poteklo tekmovanje za mlajše letnike. Tekmovanja se je udeležilo 286 tekmovalcev iz 13 slovenskih klubov.

Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo 17 plavalcev. Naše najmlajše članice in člane je v Ribnico popeljala trenerka Lara Seretin: Hočevar Kaja,  Klemen Tina, Majdič Tian in Primožič Maj. Starejši, Ana Avbelj, Klemen Taja, Hren Neža, Losieva Anna, Mlakar Vita, Lukan Lovro,  Lapuh Justina Pika, Spruk Tajda, Vrhovnik Nina, Beshlyk Tymur, Lackovič Peter, Negodič Liam in Žen Nace, pa so tekmovali pod okriljem trenerja Emila Tahirovića.

V Kranju pa je 16. in 17. oktobra 2021 potekal mednarodni miting MM Start 2021. Obenem je bila tekma tudi zadnja priložnost za slovenske plavalce, da si zagotovijo nastop na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, ki ga bo med 2. in 7. novembrom gostil ruski Kazan.

Nastopilo je 13 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika. Lukan Ivana, Peterlin Žana, Prašnikar Živa, Vejnovič Taja, Vezenkova Maja, Videc Iza, Cencelj Andraž, Justin Miha, Lapuh Mark Anej, Stele Gašper, Štupar Tevž, Vejnovič Rok in Vrhovnik Matevž.

Ponovno nas je razveselil Gašper Stele s srebrno medaljo za drugo mesto v absolutni konkurenci v disciplini 800 m prosto. Njegov uspeh pa je dopolnil Tevž Štupar z bronasto medaljo za tretje mesto v najdaljši disciplini na 1500 m prosto, prav tako v absolutni konkurenci.

V posameznih kategorijah pa so blesteli še dobitniki kolajn:

V kategoriji C:

Prav vsi naši plavalci si zaslužijo pohvalo, saj to da imajo za trening res slabe pogoje, za enkrat še ne vpliva na njihove rezultate. 

Besedilo: Matjaž Spruk
Fotografije: Lara Seretin


<< Nazaj | Novice