Mali grad

Plavalci Plavalnega kluba Kamnik na državnih prvenstvih uspešno zaključujejo zimsko plavalno sezono

07.02.2017

 

Plavalci Plavalnega kluba Kamnik na državnih prvenstvih uspešno zaključujejo zimsko plavalno sezonoPlavalci Plavalnega kluba Kamnik na državnih prvenstvih uspešno zaključujejo zimsko plavalno sezono v 25-metrskih bazenih. Jernej Prebil je osvojil naslov državnega prvaka na 100 metrov prosto, Živa Dobrovoljc in Eva Bende državni podprvakinji, uspešni tudi ostali plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik.

Od 26. do 29. januarja 2017 je v Mariboru potekalo Zimsko združeno državno prvenstvo Slovenije 2017, ki so se ga pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića udeležili plavalci 1. selekcije Plavalnega kluba Calcit Kamnik v kategorijah:

Najbolj smo se veselili naslova državnega prvaka, ki ga je osvojil Jernej Prebil na 100 metrov prosto, in sicer v kategoriji kadetov s časom 53,57.

Na zmagovalnih stopničkah je stala tudi Živa Dobrovoljc, ki je v kategoriji mladink osvojila dve srebrni medalji, na 400 metrov prosto s časom 4:30,44, in na 800 metrov prosto s časom 9:22,01.

Plavalci so pokazali veliko borbenosti, dosegali osebne rekorde in skupno zabeležili 77 štartov ter se uvrstili v kar 14 finalnih obračunov:

V Kranju pa je ta vikend, od 3. do 5. februarja 2017, potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Čeprav so se tekme udeležili le štirje plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik: Eva Bende iz prve selekcije, varovanka Emila Tahirovića ter Marja Maček Sitar, Hana Perko in Gašper Stele iz druge selekcije, ki jo vodi trener Rok Bajc, smo se veselili njihovih uspehov. Žal je letos tudi našim plavalkam ponagajalo zdravje, tako da so kar tri iz razloga bolezni oziroma poškodb ostale brez nastopov.

Kljub preboleli virozi se je odlično izkazala Eva Bende, ki je na 100 metrov mešano s časom 1:11,14 osvojila naslov državne podprvakinje in v disciplinah na 100 in 200 metrov prosto zasedla 3. mesto.

Najboljše uvrstitve ostalih treh plavalcev, ki so se merili z leto dni starejšimi plavalci, so bile:

Čeprav rezultatom zimskih sezon botrujejo slabi pogoji treninga, letos pa so svoje doprinesle tudi viroze, lahko pohvalimo delo trenerjev, saj smo do sedaj z izkupičkom zimskih državnih prvenstev zadovoljni in z optimizmom čakamo naslednji vikend, ko se bodo v vodo pognali še naši najmlajši.

Besedilo: Helena Končar, Plavalni klub Kamnik
Fotografije: Lucija Pintar in Vesna Seretin


<< Nazaj | Novice