Mali grad

Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik s tekme v avstrijskem Wolfsbergu s 47 medaljami

06.06.2016

 

Plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik s tekme v avstrijskem Wolfsbergu s 47 medaljamiV soboto, 4. junija 2016, so se plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik udeležili 4. mednarodnega Walter Mörtl memoriala v avstrijskem Wolfsbergu. Mitinga se je udeležilo 388 plavalcev iz 12. avstrijskih klubov, 6. slovenskih in enega nemškega kluba. Našo ekipo je zastopalo 26 plavalcev (16 plavalk in 10 plavalcev) 1. in 2. selekcije, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Gaje Lorenci.

Kamniški plavalci so znova potrdili dobro strokovno delo v klubu, saj so se z osvojenimi 47 medaljami (22 zlatih, 11 srebrnih in 14 bronastih) med 19. nastopajočimi klubi zavihteli na tretje mesto po številu osvojenih medalj. Boljši sta bili le ekipi avstrijskega plavalnega kluba Volksbank Spittal in Plavalni klub Fužinar Ravne.

Posebnost mitinga je bilo t.i. »Avstralsko finale«, kamor se je uvrstilo:

Zmagovalec Avstralskega finala je postal plavalec, ki je v štirih posameznih štartih na 50 metrov prosto, pri katerih sta bila izločena po dva najpočasnejša plavalca, osvojil najboljši čas.

Zato smo še posebej ponosni, da sta zmagovalca Avstralskega finala med mlajšimi postala Eva Bende in Jernej Prebil. Živa Dobrovoljc pa je v Avstralskem finalu pokazala izjemno borbenost, saj je kljub bolečinam zaradi krča v absolutni kategoriji zasedla 2. mesto.

Za vrhunec in veselje med našimi plavalci sta ob koncu mitinga poskrbeli še dve ekipi štafet pri dekletih, ki sta uspešen plavalni dan okronali z zlatom in bronom v štafeti na 4 krat 100 metrov prosto. V mlajši kategoriji si je stopničke za 1. mesto zasluženo priborila ekipa deklet v postavi: Eva Bende, Maša Varga, Žana Peterlin in Marja Maček Sitar. V absolutni kategoriji so se z osvojenim 3. mestom izkazala dekleta Živa Dobrovoljc, Lucija Pintar, Maja Helena Končar in Maja Berlisk. Ob tem gre posebna pohvala Evi Bende in Živi Dobrovoljc, ki sta kljub veliki utrujenosti, odlično opravili svojo nalogo. Žal pa se je utrujenost poznala v nastopu fantovske štafete v postavi Jernej Prebil, Žiga Škrjanc, Jan Uršič in Anže Pirnat, ki so se morali zadovoljiti s 4. mestom.

Rezultati na dostopni na povezavi rezultati.

ISKRENE ČESTITKE!

Besedilo: Helena Končar
Fotografiji: Emil Tahirović in Gaja Lorenci


<< Nazaj | Novice