Mali grad

Plavalcem kamniškega Calcita »velikonočni lockdown« ni preprečil dobrih rezultatov

19.04.2021

 

Plavalcem kamniškega Calcita »velikonočni lockdown« ni preprečil dobrih rezultatovVse splošno velikonočno zaprtje države oziroma tako imenovani »lockdown« je zagodel tudi organizatorjem plavalne tekme Pokal Triglav Kranj 2021. Drugi del tekme so morali prestavili za en teden, tako da je potekala 17. 4. 2021 na bazenu v Kranju. Tudi te tekme se je zaradi strogih ukrepov lahko udeležilo zgolj 350 prvo prijavljenih kadetinj in kadetov.

Prav gotovo takšne prekinitve tudi na tekmovalce ne vplivajo najbolje. Vendar to ni preprečilo, da plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit niso posegli po odličnih mestih. Ponovno je blestel Gašper Stele s 3. mestom, tokrat v disciplini 400 metrov prosto. Uspeh v tej disciplini je dopolnil Nik Peterlin s 13. mestom. Kamniške kadetinje so blestele na 200 metrov hrbtno s 4. mestom Eve Bende, 6. mestom Ize Videc in 13. mestom Žive Prašnikar. Tevž Štupar je v moški konkurenci na 200 metrov hrbtno priplaval 5. mesto.

V močni konkurenci so plavalci dosegli veliko uvrstitev do odličnega šestnajstega mesta. V disciplini 100 metrov delfin je Maja Vezenkova dosegla 5. mesto, Taja Vejnovič osmo. Pri fantih Gašper Stele 8. mesto, Nik Peterlin pa 13. Na 100 metrov prsno so Kamničanke priplavale 12. mesto, 6. mesto Iza Videc, 8. mesto Taja Vejnovič in 12. mesto Žana Peterlin. Eva Bende je priplavala 7. mesto na 50 metrov hrbtno, Gašper Stele 15. mesto na 100 metrov prosto in Maja Vezenkova 16. mesto na 50 metrov delfin. Na 400 metrov prosto pa sta zasedli Maja Vezenkova 9. mesto in Taja Vejnovič 10. mesto.

Plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit z nestrpnostjo pričakujejo prihajajoče tekme in obenem upajo, da se bodo epidemiološki ukrepi toliko izboljšali, da bodo lahko nastopale vse starostne skupine. In ne nazadnje, da bodo lahko na tekmah tudi gledalci, kajti neizbežno se približuje junij, ko bo na sporedu domača tekma »Veronika 2021« na bazenu »Pod skalco« in bi jih lahko takrat glasno podpirali iz tribun.

Besedilo in fotografija: Matjaž Spruk, Plavalni klub Kamnik


<< Nazaj | Novice