Mali grad

»Planšarski hostel na Veliki planini« med 12 najbolj inovativnimi turističnimi idejami v Sloveniji

13.07.2011

 

Slovenska turistična organizacija je v okviru Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) objavila razpis Snovalec 2011, s katerim spodbuja razvoj in promocijo inovativnega slovenskega turizma. Snovalec spodbuja promocijo in uresničitev novih idej - invencij v turizmu, ki bodo z uresničitvijo v prihodnosti postale inovacije.

Kamniški Zavod Mladinski inkubator (v nadaljevanju ZMI), ki že tretje leto uspešno upravlja s Kampom Alpe (www.kamp-alpe.com) in razvija lastne turistične produkte, se je na Snovalca 2011 prijavil z dvema turističnima produktoma:

Izmed 73 prejetih predlogov iz vse Slovenije, se nam je uspelo uvrstiti med 12 najboljših, ki se bodo potegovali za mesta v finalu. ZMI je edini finalist iz območja Kamnika oziroma območja Srca Slovenije.

Nagrajena ideja obravnava vzpostavitev t.i. planšarskega hostla na Veliki planini, ki bi na enem mestu združeval vso tematiko povezano s planšarskim in alpskim načinom življenja. Glavna ciljna skupina so tuji gostje, ki bi jim omogočili posebno izkušnjo. Obiskovalec bi tako dobil unikatno zgodbo, videno in preskušeno še nikjer.

V ZMI so prepričani, da ima Kamnik z okolico dovolj turističnih potencialov, ki pa jim bomo izkoristili samo s pomočjo novih inovativnih produktov oz. izkustvenega turizma in konkurenčno diferenciacijo od podobnih turističnih destinacij.

Besedilo: Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik 


<< Nazaj | Novice