Mali grad

Plamen Luči miru iz Betlehema

19.12.2018

 

Plamen Luči miru iz BetlehemaPo 1. (konstitutivni) seji Občinskega sveta Občine Kamnik so kamniški skavti, tako kot že nekaj let zapored, prinesli plamen Luči miru iz Betlehema. Župan Matej Slapar jih je skupaj z novoizvoljenimi članicami in člani Občinskega sveta Občine Kamnik sprejel pred Sejno dvorano občinske stavbe skupaj z najstarejšim svetnikom Božidarjem Pilejem pa prevzel plamen Luči miru. 

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja že sedemindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Plamen Luči miru oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Letošnje geslo »Delimo plamen – zanetimo mir!« povzema vzporednico med plamenom in mirom, ki je vzpostavljena v poslanici in jo izraža v obliki vabila.

Tako kot vsako leto pa so kamniški skavti poleg plamena zbranim prenesli tudi letošnjo poslanico, ki pa se glasi: »Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej – poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam. Toda kako? Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni. Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir. Delimo plamen – zanetimo mir.«

Plamen Luči miru iz Betlehema je v prostorih Občine Kamnik na voljo občankam in občanom, in sicer v času uradnih ur, v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.


<< Nazaj | Novice