Mali grad

Peter Zupančič v Novem mestu do 37. mesta

25.05.2014

 

Sobota je na Češkem rezervirana za dirke mladincev, od članov Calcit Bike Teama v Novem mestu pa je startal Peter Zupančič. Končal je na 37. mestu, kljub temu, da si je želel izboljšati 31. mesto iz Nallsa, je bil po dirki zadovoljen.

Peter je startal dobro, pridobil nekaj mest, nato pa je imel nekaj kriznih minuti, ko je nazadoval, vendar je v drugi polovici vozil veliko bolje. To se je poznalo na končnem rezultatu, osvojil je 37. mesto, za zmagovalcem, Norvežanom Simonom Andreassenom, je zaostal osem minut in 20 sekund.

»Startal sem na 49. poziciji. Prve dve, tri minute sem nekaj pridobil, potem se je ustavilo, noge se niso hotele vrteti. Nazadoval sem na 60. mesto. Prvo polovico prvega kroga sem šel bolj slabo. Na koncu prvega kroga se mi je le začelo odpirati. Počasi sem pridobival pozicije. Tretji in četrti krog so ostali tekmovalci postali utrujeni, sam sem se vozil konstanto, pridobival mesta. Predzadnji in zadnji krog sem jih res veliko. Na koncu je bilo dovolj za 37. mesto. S tekmo sem lahko zadovoljen, začetek bi lahko bil boljši. Tekmovalcev je bilo spet veliko, konkurenca je bila močna. Na klancu sem imel občutek krčev, bil sem na meji. Na spustu sem se nato nadihal in spet šel na polno. Nisem popuščal,« je po tekmi razmišljal Peter.

Za mladinsko dirko je bilo gledalcev ob progi res veliko. Glasno so vzpodbujali tekmovalce, to je opazil tudi Peter: »Spektakel! Zadovoljen sem. Rad bi se zahvalil tudi tekmovalcem in staršem iz Calcit Bike Teama, ki so ob progi navijali zame. Ko mi ni šlo, mi je to dalo zagon, da mi je šlo bolje.«

Besedilo in fotografiji: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice