Mali grad

Peter Zupančič v Nanjingu eliminator končal v četrtfinalu

18.08.2014

 

Za Petrom Zupančičem je prvi nastop na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu. Član Calcit Bike Teama je v dresu slovenske reprezentance na vzhodu Kitajske najprej nastopil v eliminatorju, tekmovanje pa končal v četrtfinalu, kar pomeni, da se je uvrstil na mesta med 9. in 16. Petrova disciplina je bila prva od slovenskih na teh igrah, ob 9. uri po Kitajskem času sta startala skupaj z Anito Žnidaršič, ta je dirko končala v osmini finala.

»Ni šlo čisto po načrtih. Ogrel sem se normalno in počutil v redu. Treme niti ni bilo čutiti, saj imam res krasno ekipo z dobrim vzdušjem, tako da sem lahko vesel, da je tako. Kvalifikacije sem štartal kot predzadnij, kjer sem sigurno izgubil kar nekaj sekund, saj je bila proga blatna. V mojem nastopu v gozdu že praktično neprevozna, tako da je bilo treba del proge peš. Osmino finala sem odpeljal z glavo in ko sem bil na drugi poziciji sem jo samo še zadržal, da sem se uvrstil v naslednji krog. Nato sem v četrtfinalu imel nekoliko slabši štart, a sem se boril naprej. Po delu v gozdu, ko je bilo potrebno iti peš, pa se mi pedalo ni hotelo več zapeti, tako da sem izgubil preveč časa, da bi se lahko boril za uvrstitev naprej. Sigurno bi se dalo v tej vožnji storiti še kaj več, a je bila tako proga, kot tekmeci, zelo nepredvidljiva in zgodilo se je lahko vse, žal se je zame zaključilo v tem delu tekmovanja. Seveda sem vse vožnje vozil na polno, saj eliminator pač ne dopušča ležernega tempa, a so bile vmes tudi napake, kot na primer v četrtfinalu, katere se da izboljšati,« je po nastopu v Nanjingu misli strnil Peter, ki pa bo nastopil še na dveh dirkah.

»Sigurno je največji cilj kros v sredo, so pa tekmovalci nepredvidljivi, saj jih večino ne poznam, tako da zna biti zanimivo,« pravi Peter, ki bo nato nastopil tudi na cestni dirki, ki je obvezna za vse tekmovalce v kolesarstvu.

In kako je bilo ob progi? »Ni bilo ravno gneče, kar se tiče navijačev, edino okoli 1000 prostovoljcev. Zdi se mi, da so bile tam bolj ekipe, nekaj pomembnežev, ljudi od Ucija. Nisem pa bil ravno pozoren, sem pa videl, da so bile tribune skoraj prazne. Pa tudi te niso ravno velike,« je zaključil edini slovenski gorski kolesar na mladinskih igrah v Nanjingu.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografija: OKS


<< Nazaj | Novice