Mali grad

Peta skupščina Podjetniškega kluba Kamnik in prvi občni zbor Zadruge KIKštarter center z.b.o

15.02.2018

 

Peta skupščina Podjetniškega kluba Kamnik in prvi občni zbor Zadruge KIKštarter center z.b.oŽupan Marjan Šarec se je popoldan skupaj s poslancem Državnega zbora mag. Matejem Toninom in predsednikom Podjetniškega kluba Kamnik Alešem Juhantom udeležil pete skupščine Podjetniškega kluba Kamnik in prvega občnega zbora Zadruge KIKštarter center z.b.o, ki se je odvijala v prostorih KIKštarter.

Zbrane je sprva pozdravil predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant, njegovim besedam pa se je pridružil tudi poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin. 

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti iskreno čestital Podjetniškemu klubu Kamnik ob ustanovitvi Zadruge KIKštarter center z.b.o. ter med drugim dejal: »Vaš Klub je dokaz, da lahko delujete složno in nekaj dobrega naredite. Vaši rezultati so vidni tudi s tem, ko boste danes ustanovili Zadrugo KIKštarter center z.b.o. Podjetniški klub Kamnik in vsi njeni člani ste lahko ponosni na vaše delovanje. Imate bistveno lastnost, ki jo danes splošno primanjkuje. Ste proaktivni. Torej, kaj bom sam naredil, da bo boljše in, če bo meni boljše, bo boljše tudi drugim. In to je zelo pomembno. Na vas smo lahko upravičeno ponosni. Ne nazadnje pa izpolnjujete svoje poslanstvo in to je, pomagati mladim podjetnikom, ki so na začetku svoje poti, da bodo lažje začeli in vstopili v neizprosen svet podjetništva.«

Pozdravnim nagovorom je sledila skupščina Podjetniškega kluba Kamnik, ki jo je vodil delovni predsednik Matej Slapar, ter sprejem poročil Kluba. Z demokratičnim glasovanjem predsednik Podjetniškega kluba Kamnik ostaja Aleš Juhant, podpredsednik pa je postal Stojan Hergouth. V nadaljevanju današnjega druženja je o delovanju KIKštarter pospeševalnika in preteklih investicijah v prva startup podjetja spregovoril direktor Matej Humar, vodja KIKštarterja Matjaž Jug pa je predstavil dosedanje odlično delovanje KIKštarterja.

Ob tej priložnosti je bila novoustanovljena Zadruga KIKštarter center z.b.o. in izveden njen prvi občni zbor, na katerem so posamezni člani Podjetniškega kluba Kamnik pristopili v članstvo in se obvezali k vplačilu finančnih vložkov. Zadruga bo v prihodnje odkupila stavbo, v kateri že tri leta deluje KIKŠtarter.

Zadruga KIKštaretr center z.b.o. je bila ustanovljena zaradi najbolj primerne oblike pravne osebe za uskladitev različnih prispevkov in interesov. Oblika zadruge prav tako Kikštarterju omogoča, da pod svoje okrilje vzame mlade podjetnike takoj na začetku svoje poslovne poti, ko še niso finančno močni in stabilni, da bi odprli svoje podjetje,, ko registracija s.p.-ja (ustanovitev d.o.o.-ja pa se zdi skorajda nedosegljiv cilj) še ni ekonomsko upravičena zaradi manjka prihodkov, mladi podjetnik pa mora in želi svoj izdelek, storitev testirati na trgu. Zadruga tovrstnim mladim omogoča vključitev v zadrugo in pravno-finančni-formalni okvir za izdelovanje, kar med drugim vključuje neposredno prodajo izdelkov/storitev (izdaja računov), z mladim podjetnikom pa sklenitev ustrezne pogodbe (študentsko delo, podjemna ali avtorska pogodba) za kar morebiten kupec/naročnik ne bi imel časa, energije ali potrpljenja.


<< Nazaj | Novice