Mali grad

Pestro plavalno dogajanje v prvem junijskem vikendu

07.06.2021

 

Pestro plavalno dogajanje v prvem junijskem vikenduPrvi konec tedna v juniju je poskrbel za pestro plavalno dogajanje. Na gorenjskem sta potekali kar dve plavalni tekmovanji. V Kranju je 5. in 6. junija potekalo Mednarodno prvenstvo Kranja 2021, Radovljici pa 5. junija Memorial Jožeta Rebca 2021. Pod budnim očesom glavnega trenerja Plavalnega kluba Kamnik Calcit Mihe Potočnika so na dvodnevni tekmi v Kranju nastopili: Peterlin Žana, Prašnikar Živa, Vejnovič Taja, Vezenkova Maja, Videc Iza, Peterlin Nik, Stele Gašper in Vejnovič Rok.

V Kranju so nastopili plavalci devetnajstih slovenskih in dveh evropskih klubov. V tej močni konkurenci sta zobe pokazala in dosegla tudi osebne rekorde Nik Peterlin z 2. mestom na 800 metrov prosto, 5. mesto na 1500 m prosto in Gašper Stele s 3. mestom na 1500 metrov prosto.

Gašperjev in Nikov uspeh so dopolnili sotekmovalci s kar nekaj uvrstitvami do desetega mesta. Žana Peterlin 6. mesto na 200 metrov prsno. Živa Prašnikar 8. mesto na 200 m prsno. Taja Vejnovič 5. mesto na 400 metrov  prosto in 9. mesto na 200 m mešano. Maja Vezenkova 7. mesto 400 metrov prosto. Iza Videc 4. mesto na 200 metrov prsno, 5. mesto 200 metrov hrbtno in 9. mesto 100 metrov hrbtno. Rok Vejnovič kateri se je v soboto udeležil tekme v Radovljici pa je v nedeljo v Kranju zasedel 13. mesto na 100 metrov prsno. Odplavali so tudi veliko osebnih rekordov in nakazali, da se jim forma dviguje.

V Radovljici so v soboto barve kamniškega kluba pod taktirko trenerja Emila Tahirovića zastopali: Lapuh Justina Pika, Lukan Ivana, Manojlović Maja, Podgoršek Laura, Spruk Tajda, Vrhovnik Nina, Beshlyk Tymur, Cencelj Andraž, Justin Miha, Lapuh Mark Anej, Negodič Liam, Vejnovič Rok, Vrhovnik Matevž in Žen Nace.

Vsi omenjeni plavalci so v posameznih disciplinah dosegli svoje osebne rekorde in s tem postali še bolj motivirani za naslednje tekme. Ker je bilo vrhunskih uvrstitev do 15. tega mesta res veliko omenimo zgolj uvrstitve med prve tri:

Vsi plavalci so dokazali, da se jim forma stopnjuje in z veseljem pričakujemo četrto soboto v juniju, ko bo v domačem kamniškem bazenu že 20. jubilejni plavalni Miting Veronika.

Besedilo: Matjaž Spruk
Fotografije: Miha Potočnik, Matjaž Spruk


<< Nazaj | Novice