Mali grad

Pestro jesensko dogajanje na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje

26.10.2013

 

Danes je v Kamniku potekala že 2. živilska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki je poleg zelenjave in domačih dobrot postregla tudi s sejmom unikatnih izdelkov Diversity – Express Yourself, ki so plod kreativnega dela kamniških oblikovalcev. Na tržnici so sodelovali številni lokalni ponudniki ekoloških in doma predelanih živil, ki so ponujali vse od sveže zelenjave do medu, domačih sokov in marmelad, likerjev, namazov, suhih mesnin, jajc, različnih sirov, skute, jogurtov, masla, domačega kruha in peciv. Tokrat je tržnica gostila Sadjarsko kmetijo Kovačič iz Bizeljskega ter domače mesnine Soud iz Radomelj.

Na stojnici namenjeni promociji kamniških gostincev in Okusov Kamnika so za lačne želodčke poskrbeli v Gostilni Majolka in gostilni Pri planinskem orlu. Obiskovalci so se pogreli s Firštovim divjačinskim golažem in tuhinjsko filo, posladkali pa s kloštrsko kremšnito. Za najmlajše so, ob začetku krompirjevih počitnic ter bližajoči se noči čarovnic, potekale številne ustvarjalne delavnice, od izrezovanja buč in poslikave obraza, do prav posebne čarovniške ustvarjalne delavnice.

Številne so zasrbele pete in so se zavrteli ob zvokih mladega Ansambla Poljanšek, ki je poskrbel za živahno glasbeno ozadje celotnega dogajanja. Člani Ansambla Poljanšek prihajajo iz kamniško-moravškega okoliša, nadaljujejo pa glasbeno tradicijo Ansambla bratov Poljanšek, kitarist Sandi je namreč sin Rudija Poljanška, ustanovitelja Ansambla bratov Poljanšek, ki so nedavno praznovali 40-letnico delovanja. Tokratno tržnico je obiskal tudi najboljši slovenski kuhar Janez Bratovž s soprogo Emo, eden od sooblikovalcev projekta Okusi Kamnika, tudi član komisije za izbor tipičnih kamniških jedi.

Nasvidenje zadnjo soboto v novembru.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice