Mali grad

Pestro dogajanje na Virtusu

24.06.2014

 

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik se močno trudi, da bi športni park Virtus v Šmarci zopet zaživel.

Tako je zaključeno z deli na novem otroškem igrišču, ki bo v poletnem času odprto od 8. do 21. ure. Pozimi pa bo igrišče zaprto.

Otroci se bodo lahko igrali na večnamenske igralu, enosedi in dvosedi gugalnici ter peskovniku.

Z deli pa so začeli tudi na koncu nogometne tribune, kjer počasi raste nov športni poligon, ki bo vključeval poligon za vadbo smučarjev prostega sloga, trampolina, slack line in, če bodo pridobili tudi soglasje zadnje mejašice, še dirttrack za mlade nadobudne kolesarje. Trenutno so zagnani kamniški smučarji prostega sloga postavili dve rampi in ogrodje za trampoline, z deli pa bodo nadaljevali jeseni, ko načrtujejo tudi otvoritev.

Velika pridobitev pa je tudi novo košarkarsko igrišče. V sodelovanju s ŠD Lovka so v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik zamenjali dve dotrajani košarkarski tabli, poleg obstoječega igrišča pa postavili še dva popolnoma nova koša. Igrišča so odprta vsak dan, ponoči pa se zaradi varnosti zapirajo. Pretekli vikend se je odigral otvoritveni turnir, in sicer turnir ulične košarke 3 na 3, ki ga organizira omenjeno društvo in v kateri igra tudi veliko kamniških igralcev košarke.

Sicer pa konec meseca poteče najemna pogodba NK Kamnik za uporabo nogometnega igrišča. Zato bo še v tem tednu objavljen nov razpis za najem nogometnih igrišč.


<< Nazaj | Novice