Mali grad

Pestro dogajanje konec tedna v Kamniku

29.04.2016

 

Kljub temu, da vremenoslovci napovedujejo kisel konec tedna, pa le-ta v Kamniku ponuja obilo prireditev, ki se bodo sklenile s prireditvijo ob mednarodnem prazniku dela pod velikim šotorom na kamniškem Starem gradu.

Petek, 29. april

Dan lahko začnete z najlepšimi kamniškimi potepanji od enih do drugih odprtih vrat, saj se bo zgodil prvi letošnji Vikend odprtih vrat v Kamniku. Vse do nedelje, 1. maja, vas v Kamniku čakajo posebna doživetja z ugodnostmi, popusti in odlično kulinariko, našli pa boste tudi tista, ki prispevajo k zdravemu duhu v zdravem telesu. Več informacij najdete tukaj.

Petkovo popoldne lahko izkoristite tudi za obisk Kamniške Bistrice. Turistično društvo Kamniška Bistrica vas ob 17. uri vabi k Firštovi mizi v Kamniško Bistrico, kjer bo lanskoletna zmagovalna ekipa kuhala Firštov golaž ob obletnici obiska Nadvojvode Karla v naših krajih.

Sobota, 30. april

Sobotno dopoldne ponuja že tradicionalno tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki se bo tokrat dogajala na najlepši kamniški ulici Šutni. Med 8. in 13. uro boste lahko trgovali z lokalnimi kmeti in pridelovalci domače lokalne hrane, vsi ljubitelji vrtičkanja in samooskrbe pa boste lahko izmenjali domača semena in nakupili kvalitetne sadike zelenjave in cvetja. Otroci se bodo od 10. ure naprej naučili sajenja rastlin v lončke, ki jih bodo odnesli v domače okolje in pridno gojili čez poletje. Na eni izmed stojnic se bodo predstavili Ambasadorji nasmeha, prostovoljno društvo za terapijo s pomočjo živali, ki izvajajo terapije tudi v CIRIUS-u.

Vsi, ki bi si želeli izvedeti več o lepotah in zgodovini srednjeveškega mesta, vabljeni na brezplačno vodenje po Kamniku. Zbor je ob 10. uri pred TIC Kamnik. Ljubitelji francoske in ruske poulične glasbe pa bodo na svoj račun prišli že z samim sprehodom po najlepši kamniški ulici Šutni.

Na ta dan nas lahko obiščete tudi v Arboretumu Volčji Potok na Spomladanski razstavi tulipanov, cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme in vrtnarskega sejma 2016, kjer se bo Kamnik predstavljal skupaj z drugimi občinami na območju Kamniško-Savinjskih Alp. Tema predstavitve bo prihajajoči Pohodniški festival, ki bo potekal med 23. in 26. junijem, v največjem slovenskem botaničnem parku pa bomo prisotni tudi na praznik dela v nedeljo, 1. maja.

Na predvečer praznika dela, v soboto, 30. aprila, pa ste vabljeni na prvomajsko pravljico na Starem gradu, kjer se bo ob 20. uri pričel kulturni program s pripovedovanjem zgodb o delu in delavstvu. Večerno kuliso Starega gradu bo krasil ognjeni ambient s kresom in ognjeno inštalacijo »Kam so šle vse fabrike?«, z zabavnimi ritmi pa vas bo na plesišče pod zvezdami vabila skupina Za zdele Melisa, Rok in Marjan Spruk.

Nedelja, 1. maj

Zgodnje praznično nedeljsko jutro lahko začnete s tradicionalno budnico Mestne godbe Kamnik, ali pa se peš odpravite na prizorišče celodnevnega dogajanja, na Stari grad, kjer bo od 8. ure dalje na voljo tradicionalni prvomajski golaž. Ob 11. uri boste lahko prisluhnili številnim zanimivim mislim in zgodbam o delu, delavstvu in naši domovini, za najmlajše pa se bodo odvijale ustvarjalne delavnice, občanke in občane pa bo ob največjem praznovanju socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja nagovoril župan Občine Kamnik Marjan Šarec. Dogajanje bodo s petjem popestrile Ljudske pevke Predice, za udarne ritme bodo poskrbele članice in člani Mestne godbe Kamnik ob družbi članic Društva kamniških mažoretk Veronika, ki bodo s plesnimi ritmi ogrele plesišče za zaključek praznovanja, ko vas bo z domačimi vižami v poskočne ritme povabila skupina Špica.

Tako kot so nekoč delavci znali stopiti skupaj, ko je bilo najbolj pomembno, tako ste tudi vi vabljeni, da v tem duhu skupaj pokažemo spoštovanje prizadevanjem mnogih generacij delavstva, da verjamemo, da zmoremo in znamo, če le želimo. Vabljeni na Stari grad, vabljeni, da dokažemo željo, da pravljica ne bo več le pravljica.

PRIREDITEV BO POTEKALA POD VELIKIM ŠOTOROM, ZATO STE VABLJENI NA STARI GRAD V VSAKEM VREMENU.

Peš na Stari grad

Občanke in občane vabimo, da se na priljubljeno kamniško izletniško točko podate peš, saj v času prireditev na Starem gradu, torej v soboto, 30. aprila 2016 in nedeljo, 1. maja 2016, na prizorišče ne bo možno dostopati z osebnimi avtomobili. Za vse tiste, ki vzpona ne boste zmogli (starejši, družine z majhnimi otroki, ...), pa bo organiziran brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Kamnik–Stari grad– Kamnik. Avtobus bo vozil izpred parkirišča Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra do Starega gradu po spodnjem voznem redu.

Sobota, 30. april 2016

Kamnik–Stari grad           Stari grad–Kamnik

ob 19:00                           ob 23:00

ob 19:30                           ob 23:30

ob 20:00                           ob 24:00

Nedelja, 1. maj 2016

Kamnik–Stari grad          Stari grad–Kamnik

ob 9:40                            ob 14:30

ob 10:00                          ob 15:00

ob 10:40                          ob 15:30

Začasna sprememba prometnega režima – popolna zapora na Cesti na kamniški Stari grad

Občina Kamnik obvešča občanke in občane, da bo v času od sobote, 30. aprila 2016, od 19. ure do vključno nedelje, 1. maja 2016, do 20. ure veljala začasna sprememba prometnega režima oziroma popolna zapora zaradi "Prvomajske pravljice na Starem gradu."

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 << Nazaj | Novice