Mali grad

Pestra izbira domačih živil na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

27.02.2016

 

Najboljša lokalna, slovenska hrana sta raznovrstna zelenjava in sadje, ki so ju naši dedje že zdavnaj poznali. In prav s takimi dobrotami ste lahko v današnjem dopoldnevu napolnili svojo »kamn'ško košar'co«, polno domačih jedi, ki so jih pridelali lokalni kmetje in pridelovalci hrane.

Pestra izbira domačih živil na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

Na Glavnem trgu je med 8. in 13. uro potekala 30. tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki je obiskovalcem ponujala sir, mesnine, zelenjavo, mlečne izdelke, jajca, kruh iz krušne peči in domače pecivo.

Svoje izdelke so na lično opremljenih stojnicah ponujali: Klavnica in domače mesnine Soud, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Pr' Anžič, biološko dinamična kmetija Pri Vodiškarju, Kmetija Močnik, trgovina Zlata ptička, rokodelka Damjana Spruk, Ivankini krofi, Kmetija Špeh in kamniške vezilje.

Vreme ponudnikom zdrave hrane na sobotni tržnici ni bilo pisano na kožo, vendar to ni zmotilo tiste obiskovalce, ki jim ni vseeno kaj jedo.

S ponudbo zdrave, sveže, lokalno pridelane hrane pa se boste zopet lahko srečali 19. marca, ko bo na Glavnem trgu potekala Velikonočna tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Predpraznična tržnica bo tokrat obogatena z ustvarjalno delavnico izdelovanja cvetnonedeljskih butaric, lokalnimi rokodelskimi izdelki ter kulturnim programom. Vabljeni.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice