Mali grad

Pester vikend v Termah Snovik

18.06.2018

 

13. kolesarski vzpon z gorskimi kolesi Terme Snovik - GTC 902 Črnivec 2018

Pester vikend v Termah SnovikV soboto so se kolesarji zbrali pred Termami Snovik, kjer je potekal že tradicionalni 13. kolesarski vzpon z gorskimi kolesi Terme Snovik – GTC 902 Črnivec 2018. S startom ob 10. uri so se na 10-kilometrsko dolgo pot od Snovika do Črnivca in 440 metrov višinske razlike najprej podali starejši kolesarji, malo za njimi pa so se v boj za odličja na dvo-kilometrsko in štiri-kilometrsko progo pognali tudi mlajši kolesarji, skupno je sodelovalo 39 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v šest kategorij.

V kategoriji »absolutno moški« je bil najhitrejši Boštjan Hribovšek (KD Calcit Kamnik) s časom 26:42, v ženski kategoriji absolutno je slavila Špela Škrajnar (Ganesha Team) s časom 34:59. Pri mlajših tekmovalkah je prvo mesto osvojila Zarja Pančur, najhitrejša mlajša kolesarja pa sta bila Tim Zavasnik in Tadej Dogša. Rezultate si lahko ogledate tukaj.

V okviru prireditve je potekala tudi predstavitev rezultatov projekta Mobilni prireditveni prostor. Operacija je omogočila, da je Tuhinjska dolina bogatejša za prireditveni prostor. Ta je omogočil izvedbo 12 dogodkov tako v slabem vremenu kakor tudi predstavljal hladnejše zavetje v vročem. Poleg tega je to osrednji prostor za prireditve, dogodke in mreženje različnih ciljnih skupin v Tuhinjski dolini. Z električno polnilnico in električnim avtomobilom pa izboljšuje okoljsko ozaveščenost.<< Nazaj | Novice