Mali grad

Pester teden za kamniške gasilce

04.03.2013

 

V preteklem tednu, od 25. 2., do 3. 3., so kamniški gasilci posredovali osemkrat. Zanimivo je naključje, da so se po dvakrat zgodile štiri vrste nesreč: prometni nesreči, nesreči z nevarnimi snovmi, dimniška požara ter tehnični intervenciji.

V ponedeljek se je v Motniku zgodila prometna nesreča, pri kateri je eden izmed udeleženih voznikov ostal ukleščen v svojem vozilu. Na mesto nezgode je odšlo 12 gasilcev PGD Kamnik s tremi gasilskimi vozili, ki so rešili ukleščenega voznika ter ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem iz Kamnika.

V torek okoli poldneva so bili kamniški gasilci napoteni v naselje Markovo, kjer je prišlo do trčenja med osebnim in tovornim vozilom. Voznik tovornjaka je ostal v vozilu ukleščen, zato je posredovalo 14 gasilcev, ki so rešili voznika tovornjaka ter ga predali v nadaljnjo oskrbo kamniškim reševalcem.

Istega dne popoldne so bili napoteni v sosednjo občino Mengeš, kjer so policisti na potoku Pšata opazili naftne madeže. Skupaj z gasilci iz PGD Mengeš in Topole so na potok postavili lovilna črevesa in pivnike, ki so preprečili nadaljnje onesnaževanje. Policisti zbirajo podatke o povzročitelju onesnaženja.

Naslednji dan so ob 8.30 uri prejeli obvestilo, da se na Glavarjevi cesti v vozilu nahaja zaklenjen otrok. Še preden so prišli na kraj dogodka, so prejeli preklic intervencije, zato posredovanje ni bilo potrebno. 

Okoli 20.45 uri je prišlo v stanovanjski hiši v Spodnjih Stranjah do dimniškega požara. Na mesto intervencije so bili poslani gasilci iz Kamnika in PGD Kamniška Bistrica. 15 gasilcev je pregledalo objekt s pomočjo termovizijske kamere, izključilo možnost širjenja požara izven dimnika ter počakalo na požarni straži do popolnega izgoretja saj.

V četrtek dopoldne so gasilci iz Kamnika prejeli obvestilo, da so stanovalci objekta na Šutni v Kamniku zaznali vonj po zemeljskem plinu. Intervencijska skupina je s pomočjo elektronske naprave potrdila domneve stanovalcev, zato so skupaj s policisti do prihoda pooblaščenih oseb iz podjetja, ki se ukvarja s plinskimi inštalacijami in dobavo plina, izvajali požarno stražo ter posledično varovanje zdravja ljudi in premoženja.

V popoldanskih urah je prišlo v Volčjem Potoku do dimniškega požara. 6 gasilcev iz Kamnika in PGD Duplica je varovalo objekt do popolnega izgoretja saj. Intervencija je trajala eno uro, na kraj požara so prišli tudi policisti.

Zadnjo intervencijo pa so opravili v nedeljo dopoldne, ko so jih policisti iz Kamnika zaprosili za pomoč pri vstopu v stanovanje večstanovanjskega objekta na Klavčičevi ulici. V stanovanje so vstopili preko okna ter odprli vhodna vrata, s čimer so reševalcem in policistom omogočili dostop do preminule osebe.

Besedilo in fotografije: Luka Schnabl, PGD Kamnik


<< Nazaj | Novice